Pamukkale Rallisi’nde kadına “şiddete hayır” denildi – D20Haber
04.05.2024, Cumartesi
11 °C / 23 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Pamukkale Rallisi’nde kadına “şiddete hayır” denildi

Pamukkale Rallisi’nde kadına “şiddete hayır” denildi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 1 Eylül 2019 Pazar - 13:44Güncelleme: 1 Eylül 2019 Pazar - 13:45
Pamukkale Rallisi’nde kadına “şiddete hayır” denildi

Denizli Valiliği, Denizli Büyükşehir Belediyesi, Pamukkale Belediyesi ve Denizli Ticaret Odası'nın destekleri, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu'nun onayı ve Ege Otomobil Sporları Kulübü'nün sportif organizasyonuyla düzenlenen Pamukkale Rallisi’nde “kadına yönelik şiddete hayır” denildi.

Adrenalin tutkunlarının büyük merakla beklediği Pamukkale Rallisi’nde heyecan başladı. Denizli Valiliği, Denizli Büyükşehir Belediyesi, Pamukkale Belediyesi ve Denizli Ticaret Odası'nın destekleri ile yapılan Pamukkale Rallisi’nde, son dönemde ülke gündeminde yer alan kadına şiddet konusunda farkındalık oluşturmak için basın açıklaması yapıldı.

Pamukkale Belediye Başkan Yardımcısı Gamze Sevgi, açıklamasında, “Dünya üzerinde şiddeti yok etmenin yolu ‘sevgi ve eşitliğe evet’ demekle olur. Kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri toplumsal bir sorundur. Bireylerdeki otokontrol mekanizmasının oluşturulması, vicdan duygusunun geliştirilmesi ve duygusal olgunun sağlanması bu anlamda son derece önemlidir. Kadına yönelik şiddet, temel insan hakları ve özgürlüklerin ihlali olup, kadın ve erkek arasında eşit olmayan güç ilişkilerinin sonucu ortaya çıkan toplumsal bir sorun ve önemli bir halk sağlığı problemidir” dedi.

Bu arada, Pamukkale Rallisi’ne katılan 40 araçta “Kadına Şiddete Hayır” sloganı yer aldı.