Belenardıç Camisi’nde restorasyon devam ediyor – D20Haber
08.05.2024, Çarşamba
15 °C / 26 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Belenardıç Camisi’nde restorasyon devam ediyor

Belenardıç Camisi’nde restorasyon devam ediyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 1 Nisan 2021 Perşembe - 14:00Güncelleme: 1 Nisan 2021 Perşembe - 16:02
Belenardıç Camisi’nde restorasyon devam ediyor

Pamukkale Belediyesi, duvarlarındaki işlemeleriyle dikkati çeken 137 yıllık Belenardıç Camisi’ndeki restorasyon çalışmalarını sürdürüyor.

Belenardıç Mahallesi’nde bulunan ve 1884 yılında inşa edilen Belenardıç Camisi, kültür envanteri anıt kategorisinde yer alıyor. Kök boya kullanılarak yapılan duvar işlemeleri ve ahşap tavanıyla dikkati çeken Belenardıç Camisi, kitabesine göre Halil Ağa tarafından inşa ettirilmiş. Pamukkale Belediyesinin başlattığı restorasyon çalışmasının tamamlanmasının ardından cami yeniden ibadete açılacak.

“ECDADIMIZIN EMANETİNE SAHİP ÇIKIYORUZ”

Geçtiğimiz yıl Denizli İl Müftülüğü ile imzalanan protokol gereği restorasyon çalışmalarının 2021 yılı itibariyle başladığını ifade eden Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Öncelikle inancımız gereği başladığımız bu hayırlı iş ile ecdadımızın emanetine sahip çıkıyoruz. Tarihi Belenardıç Camimiz, her bir özelliği ile farklı ve güzel. Mimarisiyle, süslemeleriyle, motifleri ile atalarımızın inceliğini, değerlerimize verdiği önemi gösteriyor. Bizler de camimizi aslına uygun olarak restore ederek, bahçe düzenlemesine kadar her şeyi yapıp, halkımızın hizmetine yeniden açacağız. Geçmişimizin izlerini taşıyan camimizin gelecek kuşaklara taşınması amacıyla başlattığımız restorasyon çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz” açıklamasını yaptı.