Sokak hayvanlarının tercihi kulübe değil, alıştıkları yer oldu – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Sokak hayvanlarının tercihi kulübe değil, alıştıkları...

Sokak hayvanlarının tercihi kulübe değil, alıştıkları yer oldu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 23 Ocak 2021 Cumartesi - 12:21Güncelleme: 23 Ocak 2021 Cumartesi - 13:17
Sokak hayvanlarının tercihi kulübe değil, alıştıkları yer oldu

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde bir grup hayvansever, sokak hayvanları için kulübe yaptırdı. Ne var ki, kulübenin konulduğu yerdeki evin sahibinden itiraz geldi. Bunun üzerine kulübeler taşındı ama oraya alışan köpekler ayrılmayınca, beton zeminde yatmamaları için altlarına kilimler serildi.

Hayvanseverler, havaların soğumasıyla zor günler geçiren sokak hayvanları için ahşap kulübeler temin etti. Bu kulübelerden birisinin yerleştirildiği yerde bulunan binanın sahibinden ise itiraz geldi. Hayvanseverlerin ikna çabaları yetersiz kaldı. Daha sonra tartışma da yaşanınca kulübelerin yeri değiştirildi. Ancak sokak köpekleri, kulübelerin taşındığı yere gitmek yerine alıştıkları yerde kalmaya devam etti.

Sempati Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Nazlı Yılmaz, bütün çabalarının sokak hayvanlarını zor şartlardan korumak olduğunu söyleyerek, “Belediyeden izin alarak kulübeleri yerleştirmeye çalışıyorduk. Ama ne yazık ki bu mahallede sürekli sıkıntılar yaşıyoruz. Tehditlere maruz kaldık. Zaten bu konuyla ilgili birçok görüntü var. Kulübeleri buraya kurdurtmadılar ve hayvanlar ne yazık ki kendi yerlerine alışık oldukları için kulübe koyduğumuz yerde yatmayıp eski yerlerine geldi. Bunla ilgili biz ne yapacağımız konusunda şaşırmış durumdayız. Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz ve insanların yaptığı şeylerde vicdanlarının olmadığını düşünüyoruz. Bu soğukta hayvanlarımız zor durumdayken bize hiçbir konuda müsaade edilmiyor. Hiçbir beklenti ve isteğimiz yok onlardan sadece kulübelerin burada durması, hayvanların soğukta dışarıda kalmaması” dedi.

DENİZLİ (İHA)