Pamukkale Belediyesinden pazaryerlerine dezenfekte cihazı – D20Haber
18.04.2024, Perşembe
10 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Pamukkale Belediyesinden pazaryerlerine dezenfekte cihazı

Pamukkale Belediyesinden pazaryerlerine dezenfekte cihazı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 28 Mart 2020 Cumartesi - 11:46Güncelleme: 28 Mart 2020 Cumartesi - 11:46
Pamukkale Belediyesinden pazaryerlerine dezenfekte cihazı

Pamukkale Belediyesi, coronavirüs önlemleri kapsamında ilçe genelindeki pazar yerleri ile hizmet binalarının girişine el dezenfekte makineleri yerleştirildi.

Pamukkale Belediyesi, bugüne kadar yürütülen çalışmalarla ilçedeki tüm kamu binaları, okullar ve hizmet binaları ile özel araçları dezenfekte etti. Haftanın her günü kurulan pazaryerlerinde de 65 yaş üstü vatandaşlara alışveriş konusunda yardımcı olmaya devam ediyor. Bu çalışmalar devam ederken özelikle pazar yerlerinde vatandaşları kullanması için el dezenfekte noktaları oluşturuldu.

Her gün ilçenin farklı mahallelerinde kurulan pazarlara götürülecek olan dezenfekte noktaları vatandaşlardan tam not aldı. Zahir Güler, Pamukkale Belediyesinin uygulamasının yerinde olduğunu söyleyerek, “Bu hizmetten dolayı teşekkür ederim. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Başta Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki olmak üzere herkese teşekkür ederim” dedi.

Alparslan Kaya ise pazarlarda el dezenfekte uygulamasının önemli olduğunu dile getirerek, “Pazara geldiğimde Pamukkale Belediyesinin el dezenfekte noktasını görmek beni memnun etti. Çünkü bu günlerde temizlik çok önemli. Bu uygulamayı düşünen ve uygulayanlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Pazar esnaflarından Murat Parın ise, pazarda bu uygulamanın gerekli olduğunu söyleyerek, “Pamukkale Belediyesi bu uygulamasıyla vatandaşlara önemli bir hizmet sağlamış oldu. Emeği geçenlere teşekkür ederim” ifadesini kullandı.

Yine pazar esnaflarından Gülşah Tekbaş da uygulamanın sağlık açısından önemine işaret ederek, dezenfekte noktalarından hem pazarcıların hem vatandaşlar yararlandığını söyledi.

HİZMET BİNALARINA DA CİHAZLAR KONULDU

Coronavirüs önlemleri çerçevesinde Pamukkale Belediyesinin tüm hizmet binalarına da el dezenfekte makinesi takıldı. YSE’deki ana hizmet binası ile Deliktaş ve Atatürk Caddesi’ndeki hizmet binalarında hem çalışanlar hem de vatandaşların kullanılması için dezenfekte makinesi hizmete sunuldu.

UYARILARA MUTLAKA UYUN

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, ilçe genelinde dezenfekte işlemlerinin aralıksız devam ettiğini belirtti. “Coronavirüs tehlikesinin ortaya çıktığı ilk günden bu yana 7 gün 24 saat esasıyla halkımızın yanındayız” diyen Örki, şunları kaydetti:

“Başta kamu binaları ve okullar olmak üzere halkın kullanımında olan her yeri dezenfekte ettik. Ayrıca vatandaşlarımızın özel araçları ücretsiz olarak dezenfekte edildi. 65 yaş üstü vatandaşlarımızın pazar yerlerine girip risk almaması için özel ekiplerimizle onlara yardımcı olduk. Bunun yanında ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımıza erzak yardımında bulunduk. İlçemizde kurulan pazarlara gelen esnaf ve vatandaşlarımızın kullanması için dezenfekte noktaları oluşturduk. Bu noktalar seyyar halde ve nerede pazar varsa oraya götürülerek halkımızın bu hizmetten faydalanması sağlanıyor. Hem çalışanlarımız hem de vatandaşlarımızın sağlığı için belediye hizmet binalarımızın her yerine el dezenfektesi için noktalar oluşturduk. Pamukkale Belediyesi olarak halkımızın sağlığı için gece gündüz demeden çalışmalarımıza devam ediyoruz. İnşallah bu sıkıntılı zamanları geride bırakarak sağlıklı günlere ulaşacağız.”