Pamukkale Belediyesi’nden 9 mahalleye pazaryeri – D20Haber
02.05.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Pamukkale Belediyesi’nden 9 mahalleye pazaryeri

Pamukkale Belediyesi’nden 9 mahalleye pazaryeri

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 28 Ocak 2018 Pazar - 13:30Güncelleme: 28 Ocak 2018 Pazar - 13:30
Pamukkale Belediyesi’nden 9 mahalleye pazaryeri

Pamukkale Belediyesi, esnafın satışlarını sağlıklı ortamda yapabilmesi, vatandaşların da alışverişlerini rahat bir ortamda gerçekleştirmesi için sınırları içinde yer alan 9 mahalleye pazaryeri yaparak hizmete sundu.

Üreticilerin ürünlerini doğrudan halka ulaştırabildikleri noktalardan birisi de pazaryerleri. Üreticiler ile tüketicilerin buluştuğu pazaryerlerindeki koşulların iyileştirilmesi de yerel yönetimlerin görevleri arasında. Buradan yola çıkan Pamukkale Belediyesi, 9 mahalleyi kapalı pazaryerine kavuşturdu.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, mahallelerdeki pazaryerlerini bölge bazında ele alarak projelendirdiklerini, 68 mahallenin tamamına hitap edebilecek bölge bazında önemli noktalarda pazaryeri yaptıklarını, ayrıca mevcutların da yeniden düzenlendiğini söyledi.

SEMT PAZARYERLERİNİN EKSİKLERİ GİDERİLİYOR

Gürlesin, Akhan, Akköy, Çeşmebaşı, Güzelpınar, Kurtluca, Pınarkent, Uzunpınar mahallelerinde Pazaryerlerini yeni baştan inşa ettiklerini, bunlara 2017 yılında Küçükdere ve Yukarışamlı kapalı pazaryerlerinin de eklendiğini bildirdi.2015 yılında 8 bin nüfuslu Pınarkent’te 2 bin 250 metrekare kapalı alana sahip, 5 dükkan, 25 araçlık otoparkı, bay, bayan tuvalet, zabıta odası ve mescidin de yer aldığı kapalı pazaryeri yapıldığını, Akköy’de toplam 220 metrekare dükkan alanı bulunan, 2 bin 100 metrekare kapalı, 2 bin 500 metrekare açık alanı bulunan Akköy Kapalı Pazaryeri’ni de yaklaşık 1 milyon 100 bin liralık bir yatırımla hizmete sunduklarını anımsattı.

Akhan, Çeşmebaşı, Güzelpınar, Kurtluca ve Uzunpınar mahallelerinde de kapalı pazaryeri inşa ettiklerini kaydeden Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Ayrıca, 2017 yılında da,Küçükdere ve Yukarışamlı kapalı pazaryeri projelerini tamamladıklarını belirtti.

GÜVENİLİR TARTI UYGULAMASI DEVAM EDİYOR

Vatandaşların daha güvenli ve sağlıklı bir şekilde alışveriş yapabilmeleri için zabıta ekiplerinin denetimler yaptığını ifade eden Gürlesin, ayrıca pazaryerlerinde hayata geçirdikleri güveniler tartı uygulamasının vatandaştan tam destek aldığını söyledi. Gürlesin, sözlerine şunları ilave etti:

“Biz her hizmetimizle halkımızın rahatını sağlamaya çalışıyoruz. Kapalı pazaryeri halkımızın ve pazar esnafımızın daha rahat alışveriş yapması için çok önemli. Biz göreve geldiğimizden beri bu konuda önemli çalışmalar yapıyoruz. Birçok mahallemizde kapalı pazar yeri yaparken, var olan pazaryerlerinin bakımı ve onarımını da yapıyoruz. Ayrıca pazar yerlerine koyduğumuz tartıların temel amacı, alışveriş yapan vatandaşlarımızın aklında kilogramla sorusunun kalmaması. Bu uygulamadan sadece vatandaşlar değil; esnafımız da bu uygulamadan memnun. Sonuç olarak biz halkımızın rahatı için çeşitli konularda önemli çalışmalara imza atmaya devam edeceğiz.”

VATANDAŞLAR TEŞEKKÜR EDİYOR

Kış aylarında pazar alışverişinin zor olduğunu dile getiren vatandaşlar ise, kapalı pazaryerlerinin kendileri için önemli olduğunu vurguladı. Vatandaşlar, hem soğuktan hem de sıcaktan koruma noktasında önemli olan kapalı pazaryerlerindeki çalışmalar için Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’e teşekkür etti.