Pamukkale Belediyesinden 10 mahalleye kapalı Pazar yeri ve sosyal tesis – D20Haber
02.05.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Pamukkale Belediyesinden 10 mahalleye kapalı Pazar...

Pamukkale Belediyesinden 10 mahalleye kapalı Pazar yeri ve sosyal tesis

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 6 Şubat 2024 Salı - 16:14Güncelleme: 6 Şubat 2024 Salı - 16:15
Pamukkale Belediyesinden 10 mahalleye kapalı Pazar yeri ve sosyal tesis

Pamukkale Belediyesi, ilçeye bağlı 10 mahallede kapalı pazar yeri ve sosyal tesis yapımı için yüklenici firmayla sözleşme imzalandı.

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, seçim vaatleri arasında da yer alan kapalı pazar yeri ve sosyal tesisi sözünü yerine getirmek için sözleşme imzaladı. Müteahhit, yeni yapılacak 10 kapalı pazar yeri ile sosyal tesisi 3,5 ayda bitirme sözünü verdi.

İlçenin dört bir tarafında kapalı pazar yeri ve sosyal tesis yapma sözünü verdiğini anımsatan Örki, “Bugün çok mutlu günlerimizden bir tanesini yaşıyoruz. Uzun süredir hayalini kurduğumuz bir projemiz vardı. Hatta ilk aday olduğumuzda da vaatlerimiz arasındaydı. Şehrimizin, ilçemizin dört bir tarafında kapalı pazar yerlerimiz sosyal tesislerimiz olacak demiştik. Tabi bu inşaatları yapabileceğimiz arazilerin ayarlanması hem de bir takım ekonomik koşullar nedeniyle gecikmişti. Daha öncesinde bu işle alakalı birden fazla ihaleye çıkmıştık. Maalesef o ihalelerimizi de teslim edememiştik. Ancak nasip oldu çok şükür bugün geldiğimiz noktada Pamukkale ilçemizde 10 mahallemizde birden kapalı pazar yeri sosyal tesis projemizi hayata geçirmiş oluyoruz” dedi.

Projenin maliyetini 80 milyon lira olarak açıklayan Örki, “Pamukkale mahallesi ile birlikte Irlıganlı, Haytabey, Karataş, Goncalı, Kocadere, Eymir, Develi, Eldenizli ve Akdere mahallelerinde büyük bir hamleyi başlatıyoruz. İnşallah çok kısa bir süre içerisinde de biteceğine dair müteahhit yetkilimizden de aldık. Sözleşme tarihlerine baktığımızda belki bir yıl gibi bir süreye yayılmış gibi görünse de, önümüzdeki 3-5 ay içerisinde hepsini de inşallah tamamlanmış olduğunu göreceğiz. Buralarda düğünler, sünnetler yapılacak, mevlitler okutulacak, askerler uğurlanacak. Aynı zamanda tarımla uğraşan vatandaşımızın ürettiği ürünleri tasnif edebileceği, pazarlara hazırlayabileceği yer de olacak. Bizim çok mutlu olduğumuz bir iş” diye konuştu.

Pamukkale Belediyesi, Örki’nin başkanlığı döneminde 6’sı kapalı, 8’i açık olmak üzere toplam 14 mahallede pazar yerlerini hizmete sundu.