Pamukkale Belediyesi’nin 10 yıl önce başlattığı ve bir dönem çürümeye terk edilen Bağbaşı Kültür Merkezi tamamlandı. Tesisin açılış hazırlıklarının devam ettiği bildirildi.
Yaklaşık 10 yıl önce temeli atılıp yapımına başlanan, ancak bir türlü bitirilemeyen ve sonunda çürümeye terk edilen Bağbaşı Kültür Merkezi, Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur’un girişimleriyle tamamlandı.
Tesis Bağbaşı başta olmak üzere Zümrüt, Tekke, Gökpınar, Kervansaray, Zeytinköy, Kayıhan, Asmalıevler, Yunusemre hatta Kınıklı mahallelerini kapsayan geniş bir alana hizmet verecek.
Pamukkale Üniversitesi yerleşkesine 1,6 kilometre mesafede, öğrenci yurtları ve yerleşim alanlarının yakınında yer alan 10 bin metrekarelik tesis, yaklaşık 65 bin vatandaşa doğrudan dokunacak. Bünyesindeki modern konferans, seminer, tiyatro salonu, kültür sanat atölyeleri, kurs salonları, fuaye alanları ve nikah salonları ile her yaştan vatandaşı sosyal yaşamın içine çeken merkez, çalışan annelerin yükünü hafifletecek çocuk gelişim merkezi ile de bölgedeki çok önemli bir eksikliği kapatıyor.
Bağbaşı Kültür Merkezi bünyesinde yer alan Çocuk Gelişim Merkezi’nde de hazırlıklar son aşamaya geldi. Son resmi prosedürlerin de hızlı bir şekilde tamamlandığı bakım evinde, okul öncesi eğitimde fırsat eşitliği yaratırken özellikle çalışan annelerin omuzlarındaki büyük bir yükü hafifletecek.
Tesisin tüm Pamukkale’nin sosyal kalbi olacağını vurgulayan Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur, gençlerin enerjisi ve vatandaşların katılımıyla bu merkezin bölgedeki kültürel dönüşümün lokomotifi olacağını kaydetti.
Bölgede faaliyet gösteren esnaf da tesisin tamamlanmasının önemli bir hizmet olduğunu belirtti. Berber Kadir Özkol, “Merkezin daha açılışı yapılmadan içerisinde başlayan hizmetlerle bölgede hareketlilik başladı. Daha şimdiden geleceğin canlılığını görebiliyoruz. Başkanımıza ve ekibine teşekkürler” dedi.

Esnaf Bahriye Elçin de, Bağbaşı Kültür Merkezi’nin terk edilmişlikten kurtulup canlandırılmasıyla hem kendi işlerinin hem de bölge esnafının işlerinin gözle görülür şekilde hareketlendiğini söyledi.
Market sahibi Mehmet Çimen de “Pamukkale Belediye Başkanımız Ali Rıza Ertemur’a, 30 Ağustos etkinlikleri sırasında ilettiğimiz bir mahalle sorunumuz sadece iki gün içinde çözüldü. Pamukkale Belediyemiz her talebimizde rekor hızda çözüme kavuşturuyor” ifadelerini kullandı.
Esnaf Yüksel Keskin ise “10 yıldır adeta çöp yuvası halinde bekleyen alan Başkanımız Ali Rıza Ertemur’un üstün gayretleriyle mahallemize güzellik ve büyük bir hareket getirdi” diye konuştu.