Ayak Tenisi Türkiye Şampiyonası Denizli’de başladı – D20Haber
18.04.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Ayak Tenisi Türkiye Şampiyonası Denizli’de başladı

Ayak Tenisi Türkiye Şampiyonası Denizli’de başladı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 16 Ekim 2021 Cumartesi - 14:51Güncelleme: 16 Ekim 2021 Cumartesi - 14:56
Ayak Tenisi Türkiye Şampiyonası Denizli’de başladı

Pamukkale Belediyesi önemli bir organizasyona daha ev sahipliği yapıyor. Ayak Tenisi Türkiye Şampiyonası, 18 il ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden (KKTC) takımların katılımıyla Denizli’de yapılıyor.

Bu yılın mart ayında kurulan Türkiye Ayak Tenisi Federasyonunun düzenlediği ilk Türkiye Şampiyonası’na Pamukkale Belediyesi ev sahipliği yapıyor. Önce 81 ilde, ardından bölge elemelerinde mücadele ederek birinciliğe ulaşan takımlar, Denizli’de şampiyonluk için yarışacak.

 

İki gün sürecek olan finallerin açılışı Kınıklı Spor Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Açılış törenine Pamukkale Kaymakamı Uğur Bulut, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Türkiye Ayak Tenisi Federasyonu Başkanı Mustafa Sunkur, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, AK Parti Pamukkale İlçe Başkanı Uğur Gökbel ve sporseverler katıldı.

Pamukkale Kaymakamı Uğur Bulut, açılış törenindeki konuşmasında, kısa süre önce başladığı görevinde güzel etkinliklere şahitlik ettiğini, Pamukkale adını sadece turizmde değil Pamukkale Belediyesinin katkılarıyla sporda da duyurduğunu söyledi.

“GENÇLER BİZİM GELECEĞİMİZ”

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki ise, ayak tenisi camiasının değerli fertlerini ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek, şampiyonanın Denizli’de yapılmasına ilişkin gelişmeleri anlattı. Örki, “Ayak Tenisi Federasyonu yeni kurulmuştu. İl Temsilcisi arkadaşımız ile tanıştık ve ilçemizde 2 turnuva düzenledik. Bu katkıyı biraz daha artırarak Türkiye’deki il Ayak Tenisi Türkiye Şampiyonası finallerini gerçekleştirme kararı aldık. Sizleri burada görmekten dolayı çok mutluyuz” diye konuştu.

Sporun her branşına katkı sağlamak istediklerini vurgulayan Örki, “Amacımız sporun her branşını ilçemizdeki sokakların her noktasına kadar taşımak. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün istediği zeki, çevik ve ahlaklı sporcuların yetiştirilmesini sağlamak istiyoruz. Pamukkale Belediyesi olarak, geleceğimiz olan gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak kalması için gereken ne varsa yapıyoruz. Hem tesisleşme hem de bu tür organizasyonlar anlamında yapılan çalışmalarla 2021-2022 dönemini spor yılları olarak yaşamak istiyoruz. Bu güzel etkinlik için ülkemizin dört bir yanından gelen sporculara buradan güzel anılarla uğurlamak istiyoruz. Bir kez daha tüm takımlara başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

“PAMUKKALE BELEDİYESİNE TEŞEKKÜR EDERİZ”

Türkiye Ayak Tenisi Federasyonu Başkanı Mustafa Sunkur da, bu yılın Mart ayında kurulan federasyonun kısa sürede önemli gelişmeler yaşadığını söyledi. Sunkur, “Bu sporla ilgili 10 bine yakın kişiye eğitim verildi. 81 ilde temsilcilikler kuruldu. İllerde il birinciliği ardından da bölge birincilikleri yapıldı. İlk Türkiye Şampiyonası’na ise Pamukkale Belediyesi ev sahipliği yapıyor. Bu güne kadar branşımıza çok büyük destekler veren Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki’ye bu güzel organizasyon için çok teşekkür ederim. Çok güzel bir şekilde ev sahipliği yapılıyor. Bu büyük heyecanın yaşanmasında bize katkıları çok değerli. Ülkemizin dört bir yanından ve yavru vatandan gelen tüm takımlara finallerde başarılar dilerim” dedi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu da, Denizli’nin yerel yöneticiler konusunda çok şanslı olduğunu, Pamukkale Belediyesinin her zaman sporun ve sporcunun yanında yer aldığını ifade etti.

GÖSTERİ MAÇI YAPILDI

Ayak Tenisi Türkiye Şampiyonası’nın açılışı renkli görüntülere sahne oldu. Bir dönem Denizlispor’da forma giyen Ali Yalçın, Veli Acar, Levent Kartop, Yaşar Işık ve Bülent Ertuğrul ile törene katılan protokol üyeleri gösteri maçı oynadı.