Akköy Stadı’nda çalışmalar devam ediyor – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Akköy Stadı’nda çalışmalar devam ediyor

Akköy Stadı’nda çalışmalar devam ediyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 26 Eylül 2021 Pazar - 12:52Güncelleme: 26 Eylül 2021 Pazar - 14:12
Akköy Stadı’nda çalışmalar devam ediyor

Pamukkale’nin Akköy Mahallesi’ne kazandırılacak FIFA standartlarındaki sentetik zeminli futbol sahasında çalışmalar devam ediyor.

Pamukkale Belediyesinin ilçe genelinde yaptıracağı spor tesislerinden birisi olan Akköy Stadı’nda, ihalenin ardından başlayan çalışmalar sürüyor. Zemini sentetik çimle kaplanacak statta, 2 soyunma odası, hakem odası, sağlık odası, kafeterya, ısıtma odası ve diğer bölümler yer alacak.

Ayrıca 576 kişi kapasiteli kapalı tribün yapılırken, gece maçlarının oynanabilmesi için de stat ışıklandırılacak. İhale bedeli KDV dahil 3 milyon 685 bin 140 TL olan Akköy Stadı projesi, yaklaşık 1 yılda tamamlanacak.

“SPOR TESİSİ ÇOK ÖNEMLİ”

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, gençlerin spor yapmasını önemsediklerini belirterek, “Bu bilinçle 2021 yılı içinde ilçe genelinde birçok spor tesisinin yapımına başlamış olacağız. Bunlardan biri olan Akköy Stadı’nda çalışmalarımız devam ediyor. Hem bu mahallemiz hem de ilçemiz için büyük öneme sahip olan bu stat resmi müsabakaların oynanabileceği hale gelecek. FİFA standartlarına uygun sentetik zeminiyle, modern soyunma odalarıyla, kapalı tribünü ve ışıklandırılmasıyla ilçemize değer katacak bir tesisi Pamukkale’mize kazandırmış olacağız. Bu tesis sayesinde hem gençlerimizin spor yapmasına katkı sağlamış olacağız hem de bölgeye haraketlilik sağlayacağız. Akköy Stadı ile birlikte ilçemizin farklı noktalarında hayata geçecek projelerle Pamukkale tam bir spor kenti olacak” dedi.