Akdeniz Belediyeler Birliği heyeti KKTC’de – D20Haber
08.05.2024, Çarşamba
15 °C / 26 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Akdeniz Belediyeler Birliği heyeti KKTC’de

Akdeniz Belediyeler Birliği heyeti KKTC’de

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 24 Eylül 2021 Cuma - 16:08Güncelleme: 24 Eylül 2021 Cuma - 16:08
Akdeniz Belediyeler Birliği heyeti KKTC’de

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, encümen üyesi olarak görev yaptığı Akdeniz Belediyeler Birliği heyeti ile birlikte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gitti.

Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı Hakan Tütüncü başkanlığındaki heyet Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Vekili ve Cumhuriyet Meclisi Başkanı Önder Sennaroğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Kutlu Evren, Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği ve Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Ömer Cihan ve KKTC Turizm ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı Serhan Aktunç’u ziyaret etti.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın video konferans aracılığıyla katıldığı törende KKTC Başbakanı Ersan Saner, KKTC İçişleri Bakanı Kutlu Evren, KKTC Kültür ve Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu ve Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başşehri de yer aldı. Akdeniz Belediyeler Birliği ve Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Belediyeler Arasındaki “İşbirliği-Kardeşlik Protokolü” Akdeniz Belediyeler Birliği ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ile KTBB Başkanı Mahmut Özçınar tarafından imzalandı.

 Akdeniz Belediyeler Birliği ile KKTC Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği arasında önemli bir anlaşma imzalandığını kaydeden Örki, “Çeşitli temaslarda ve ziyaretlerde bulunduğumuz Kıbrıs’taki görüşmeler çok verimli geçti. Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı Hakan Tütüncü başta olmak üzere bu programı organize eden herkese ve ev sahipliği için Kıbrıslı dostlarımıza teşekkür ederim” dedi.