9 milyon lira harcanan Akköy Stadı açıldı – D20Haber
02.05.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. 9 milyon lira harcanan Akköy Stadı...

9 milyon lira harcanan Akköy Stadı açıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 17 Ekim 2022 Pazartesi - 11:10Güncelleme: 17 Ekim 2022 Pazartesi - 12:20
9 milyon lira harcanan Akköy Stadı açıldı

Pamukkale Belediyesi tarafından 9 milyon lira maliyetle tamamlanan Akköy Stadı için açılış töreni düzenlendi.

Denizli 1. Amatör Küme’de yer alan Akköy Musabeyspor ile Honazspor arasında oynanan maçtan önce düzenlenen törene Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Merkezefendi Kaymakamı ve Pamukkale Kaymakam Vekili Dr Adem Uslu, Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Ömer İlman, AK Parti İl Başkanı Yücel Güngör, MHP Pamukkale İlçe Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Denizli amatör spor camiasının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

“9 MİLYON LİRA MALİYETLE HAYATA GEÇİRİLDİ”

Törenin açılışında konuşan Örki, Akköy Stadı’nın 9 milyon TL maliyetle hayata geçirildiğini belirtti. Pamukkale’yi bir spor ilçesi haline getirmek istediklerini kaydeden Örki, “Akköy Stadı, seçim dönemi öncesinde Pamukkale için hayal ettiklerimiz arasındaydı. Akköy, Pamukkalemize 2 km uzaklıkta ve spor ile turizmi birleştirmek istedik. Bugün geldiğimiz noktada, bu hayalimizi ve verdiğimiz bir sözü gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

“FIFA STANDARTLARINA UYGUN ZEMİN”

Söz konusu alanda çalışmadan önce toprak saha olduğunu hatırlatan Örki, “FIFA standartlarına uygun zemine sahip bir stat inşa ettik. Nizami ölçülerde ve resmi müsabakaların oynanabileceği nitelikte olan bu stadımızı kısa sürede tamamladık. Yaklaşık maliyeti 9 milyon TL olan stadımızda soyunma odaları ve diğer bölümler yapılırken yeni tribünler de inşa edildi. Böylece Akköy Stadı 600 kişilik tribünü, modern soyunma odaları, otopark alanları ve çevre düzenlemeleri ile amatör futbol camiasına kazandırıldı” diye konuştu.

“PAMUKKALE SPORCULARLA DA ÖN PLANA ÇIKACAK”

Pamukkale Belediyespor çatısında 15 branşta 317 sporcu bulunduğunu aktaran Örki, 26 sporcunun da milli takımlarda görev aldığını belirtti. Örki, konuşmasında şunları söyledi:

“Pamukkale Belediyespor her branşta sporcu yetiştirmeye devam ediyor. Sadece geçtiğimiz yaz, spor kurslarına 24 farklı branşta 5 bin öğrenci katıldı. Kışın da bunu sürdürelim dedik şuan itibariyle 3250 öğrencimiz spor kurslarına devam ediyor. Türkiye’de spor denilince akla gelen belediyelerden birisi olmaya devam edeceğiz. Gençlerimizi sporla buluşturmaya devam edeceğiz. Pamukkale sadece turizm ve tarımla değil spora verdiği ve yetiştirdiği sporcularla da ön planda yer alacak. Pamukkale Belediyesi Akköy Stadı hem ilçemize hem de ilimize hayırlı uğurlu olsun.”

“SPOR YATIRIMLARINI ÖNEMSİYORUZ”

İlman, spor konusunda yapılan yatırımları önemsediklerini dile getirdi. Kaymakam Uslu ise “Bugün Türkiye’nin her tarafında muhteşem stadyumlar mevcut. Türkiye’nin spor ülkesi olması sağlandı. Bu stadyum sayesinde de yeni sporcular yetişeceğine eminim. Bu stadyumun yapılmasında emeği geçen başta Pamukkale Belediye Başkanımız olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“TESİS VARSA BAŞARI VARDIR”

Spor tesisleri anlamında Denizli’nin kendisini tamamladığını söyleyen Zolan, “Her zaman daha iyisini yapmak için çalışmaya devam ediyoruz. Bugün Akköy de bu stadımızı gördüğümüzde tesisleşme anlamında nereye geldiğimiz gözümüzün önüne seriliyor. Akköy Stadımız gençlerimizin geleceğe hazırlanması konusunda çok büyük imkanlar sağlayacaktır. Tesis varsa başarı vardır. Tesisimizin başta Akköye ve Pamukkaleye olmak üzere tüm Denizlimize hayırlı uğurlu olsun” değerlendimesinde bulundu.

Konuşmaların ardından Zolan ve Örki’ye isimleri yazılı olan formalar hediye edildi. Açılışın ardından Örki, Akköy Musabeyspor ile Honazspor arasında oynanan maçın başlama vuruşunu yaptı. Akköy Musabeyspor rakibi Honazspor’u 4-1 mağlup etti.