Yazar Işık Öğütçü, Denizli’de babası Orhan Kemal’in hayatını anlattı – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. MERKEZEFENDİ
  8. /
  9. Yazar Işık Öğütçü, Denizli’de babası Orhan...

Yazar Işık Öğütçü, Denizli’de babası Orhan Kemal’in hayatını anlattı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 28 Mayıs 2022 Cumartesi - 19:36Güncelleme: 28 Mayıs 2022 Cumartesi - 21:13
Yazar Işık Öğütçü, Denizli’de babası Orhan Kemal’in hayatını anlattı

Merkezefendi Belediyesi tarafından düzenlenen Kitap Günleri kapsamında okurlarıyla buluşan Yazar Işık Öğütcü, babası Orhan Kemal’in hayatından önemli kesitleri anlattı.

Türk edebiyatının önemli isimlerinden Orhan Kemal’in oğlu Yazar Işık Öğütcü, düzenlenen söyleşide okurlarıyla buluştu. Öğütçü, babası Orhan Kemal’in hayatını, cezaevi yıllarında çektiği sıkıntıları, Nazım Hikmet ile olan anılarını dinleyicilerle paylaştı. Nazım Hikmet’in babası Orhan Kemal’e düz yazı ve roman yazması konusunda önerilerde bulunduğunu kaydeden Öğütçü, “Babam ona duyduğu hayranlık ile bu önerileri dikkate alarak hem ülkemize hem de dünya edebiyatına birbirinden değerli eserler kazandırmıştır. Yurtdışında büyük kütüphanelerde eserleri yer alıyor. Orhan Kemal, yaşadığı geçim sıkıntısına rağmen, öykülerine ve romanlarına zaman ayırarak, yaşanılan toplumsal acıları gözler önüne seren ezilenlerin sesi olan bir yazardı. Onu anlatmaya her zaman devam edeceğim” diye konuştu.

SAYGI ÖZTÜRK KİTAPLARINI İMZALADI

Kripto Üçgeni, Son Babalar, Vali Bey gibi kitapların yazarı Saygı Öztürk kitaplarını okurları için imzaladı. Okurlarıyla tek tek sohbet eden Öztürk, onlarla fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.

ÜÇÜNGÜ GÜN PROGRAMI

Kitap Günleri’nin üçüncü gününde (29 Mayıs Pazar) Saygı Öztürk, Ercan Kesal, Serhat Yabancı, Seval Uysal, Ahmet Hür, Raşit Öztürk, Mustafa Soylu, Bahar Kelci, Mehmet Akdağoğlu, Canan Partigöç, Esra-Mustafa Korkmaz, Psikolog Gülay Korkut, Mihrican Şimşek, Aile Danışmanı Gonca Anıl ile Türkiye Yazarlar Sendikası ve Sunak Dergisinin saat 14.00’teki Şiir Dinletisi’nde Altay Ömer Erdoğan, Enver Topaloğlu, Derya Çolpan, Didem Gülçin Erdem, Bülent Akay, Şeref Bilsel, Devrim Çindemir, Engin Fırat, Tamer Gülbek, Murat İlhan, Mutlucan Güvendir, Hakan Keysan, Aylin Müftüler, Ömür Özçetin, Engin Özmen, Mustafa Ünver, Cem Uzungüneş, Atilla Yaşrin ve Derin Zorlu okurlarıyla bir araya gelecek.