Türkiye Gençler Satranç Şampiyonası sona erdi – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. MERKEZEFENDİ
  8. /
  9. Türkiye Gençler Satranç Şampiyonası sona erdi

Türkiye Gençler Satranç Şampiyonası sona erdi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 29 Mayıs 2022 Pazar - 22:02Güncelleme: 29 Mayıs 2022 Pazar - 22:02
Türkiye Gençler Satranç Şampiyonası sona erdi

Merkezefendi Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye Gençler Satranç Şampiyonası sona erdi. Dereceye giren sporculara ödülleri düzenlenen törenle verildi.

Merkezefendi Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu iş birliğiyle düzenlenen Türkiye Gençler Satranç Şampiyonası, ödül töreniyle sona erdi. Bir otelde düzenlenen ve beş gün süren turnuvanın ödül törenine Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Coşkun, Denizli Gençlik Spor İl Müdür Vekili Ömer İlman, federasyon yöneticileri ve sporcular katıldı.

 

DOĞAN: MERKEZLERİMİZDE SATRANÇ EĞİTİMİ VERİYORUZ

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, ödül törenindeki konuşmasında, belediye olarak Merkezefendi Spor Kulübü çatısı altında birçok branşta spora ve sporcuya destek sağladıklarını belirterek, şunları söyledi:

“Satrancın bizdeki yeri apayrı. Denizli genelinde özellikle Merkezefendi ölçeğinde satranç sporuna ilgi çok yüksek ve büyük. Satrancın diğer spor dallarından farkı var. Çocuğun mental gelişiminde ve fiziksel gelişiminde ileri yaşlardaki hayatını, düzenini, disiplinini etkilediğini biliyoruz. Çocuklarımızın doğru, düzgün eğitim alması için satranç sporunu var gücümüzle destekliyoruz. İlçemize kazandırdığımız merkezlerimizde satranç eğitimi veriyoruz. Beş gün süren müsabakalar sonunda dereceye giren genç sporcularımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.”

“DENİZLİ SATRANCIN BAŞKENTİ”

Desteklerden dolayı Merkezefendi Belediye Başkanı Doğan’a teşekkür eden Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, “Denizli, satranç anlamında çok önemli bir ilimiz. Hatta satrancın başkenti diyebileceğimiz kadar da çok önemli sporcular yetiştirmiş, önemli organizasyonlara imza atmış bir ilimiz. Ben öncelikle hem bu güzel turnuvaya destek verdiği için hem de bu kadar hızlı aksiyon aldıkları için Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’a çok teşekkür ediyorum. Türkiye Gençler Satranç Şampiyonası’nı Merkezefendi Belediyemizin destekleriyle katkılarıyla yaptık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

DERECEYE GİREN SPORCULAR

Konuşmaların ardından dereceye giren satrançcılara kupa ve ödülleri verildi. Türkiye Gençler Şampiyonası genel sıralamada birinciliği Işık Alparslan elde ederken, Erdem Gündüz Umut ikinci, Bora Çilek üçüncü oldu.

En iyi kadın sporcu kategorisinde birinciliğe Ecrin Çamcı, ikinciliğe Fatma Nur Çenger ve üçüncülüğe Haticesu Koyuncu layık görüldü.