Şemikler Vadisi doğal yaşam parkına dönüştürüldü – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. MERKEZEFENDİ
  8. /
  9. Şemikler Vadisi doğal yaşam parkına dönüştürüldü

Şemikler Vadisi doğal yaşam parkına dönüştürüldü

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 12 Kasım 2021 Cuma - 11:11Güncelleme: 12 Kasım 2021 Cuma - 11:11
Şemikler Vadisi doğal yaşam parkına dönüştürüldü

Merkezefendi Belediyesince, Şemikler Vadisi doğal yaşam parkına dönüştürüldü. 40 dekralık alanda oluşturulan parkın hizmete alındığı kaydedildi.

Merkezefendi Belediyesi tarafından başlatılan çalışmayla, Şemikler Vadisi, doğal yaşam parkına dönüştürüldü. Canlıların doğal yaşam alanları korunaduğunu belirten Başkan Şeniz Doğan, Şemikler Doğal Yaşam Parkı Merkezefendililerin hizmetine sunulduğunu dile getirdi.

Parkta incelemelerde bulunan Doğan, 40 dekarlık alandan oluşan parkın içerisinde satış üniteleri, büfe, restoran, ateşli ve ateşsiz piknik alanları, ağaç evler, gemi temalı ahşap oyun alanı, spor aletlerinin bulunduğu üç adet doğayla uyumlu ahşap oyun alanı, macera parkuru, üç adet orman evi, su değirmeni, dere üstünde beş adet köprü, şelale ve EPDM zeminli yürüyüş yolu bulunduğunu söyledi.

“MERKEZEFENDİ’Yİ YAŞANABİLİR HALE GETİRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Merkezefendi’yi daha yaşanabilir bir hale getirmek için çalıştıklarını belirten Doğan, “Şemikler Mahallemizde yaşayan hemşehrilerimizin en öncelikli talebi olan bu projeyi tamamlamanın ve bir sözümüzü daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yıllarca adeta görmezden gelinen, bakımsız, toplum güvenliği için büyük bir sorun olan Şemikler Vadisi'ni yepyeni, temiz, ailenizle birlikte keyifli ve huzurlu vakit geçirebileceğiniz bir doğal yaşam parkına dönüştürdük. Yediden yetmişe herkesin ilgisini çekecek farklı aktiviteleriyle ve muhteşem güzellikte doğasıyla Şemikler Doğal Yaşam Parkımız sizleri bekliyor. Merkezefendi, her şeyin en güzelini hak ediyor” diye konuştu.