Selde yıkılan Eskihisar Köprüsü yeniden inşa ediliyor – D20Haber
04.05.2024, Cumartesi
10 °C / 22 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. MERKEZEFENDİ
  8. /
  9. Selde yıkılan Eskihisar Köprüsü yeniden inşa...

Selde yıkılan Eskihisar Köprüsü yeniden inşa ediliyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 28 Eylül 2023 Perşembe - 11:28Güncelleme: 28 Eylül 2023 Perşembe - 11:32
Selde yıkılan Eskihisar Köprüsü yeniden inşa ediliyor

Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde, 3 Haziran’da meydana gelen selde yıkılan Eskihisar Köprüsü’nün yeniden inşası için çalışma başlatıldı.

İlçenin Eskihisar Mahallesi’nde 3 Haziran’da meydana gelen aşırı yağış sonrası derenin üzerinden geçişi sağlayan köprü yıkılmıştı. Merkezefendi Belediyesinden yapılan açıklamada, afetin ardından hasar alan ev, iş yeri ve vatandaşlara destek olunduğu, Eskihisar-Pamukkale bağlantı yolu ve bölge için önemli ulaşım noktası olan Eskihisar Köprüsü’nün de tekrardan ulaşıma açılması adına çalışma başlatıldığı kaydedildi.

Merkezefendi Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünce gerçekleştirilen çalışmaların kısa sürede tamamlanarak köprünün tekrar hizmete açılacağı ifade edildi.

Afetten etkilenen vatandaşların da her zaman yanlarında olduklarını belirten Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Sel felaketi sonucu yıkılan köprümüzün inşasına başladık. Bu önemli proje ile Eskihisar Köprümüzü ayağa kaldırmak ve hemşehrilerimizin hizmetine sunmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Güvenli ve hızlı bir ulaşım ağı için çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz. Çalışmalarımızı kısa sürede tamamlayacağız” şeklinde konuştu.