Şehit Piyade Teğmen Bekir Can Kerek’in adını taşıyan park törenle açıldı – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. MERKEZEFENDİ
  8. /
  9. Şehit Piyade Teğmen Bekir Can Kerek’in...

Şehit Piyade Teğmen Bekir Can Kerek’in adını taşıyan park törenle açıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 3 Mart 2024 Pazar - 17:57Güncelleme: 3 Mart 2024 Pazar - 17:59
Şehit Piyade Teğmen Bekir Can Kerek’in adını taşıyan park törenle açıldı

Irak’ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Kilit Operasyonu’nda şehit düşen Piyade Teğmen Bekir Can Kerek’in adını taşıyan park, gerçekleştirilen tören ile açıldı.

İlçenin çehresini değiştirmek adına çalışmalarını sürdüren Merkezefendi Belediyesi tarafından ilçeye yeni bir park kazandırıldı.

Hacıeyüplü Mahallesi Akça Caddesi Kayaköy Toki Evleri’nde yapımı tamamlanan Şehit Teğmen Bekir Can Kerek Parkı’nın açılış törenine , Şehit Teğmen Bekir Can Kerek’in anne ve babası, Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, eski Denizli Belediye Başkanı Ali Marım, Cumhuriyet Halk Partisi Merkezefendi İlçe Başkanı Müjdat İlhan, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

  

“ANIT YAPTIK”

Şehit ailesine bayrak takdim eden Doğan, “Şehidimiz Teğmen Bekir Can Kerek’in manevi olarak kalbimizde yaşıyor, gönlümüzde yaşıyor. Bugün bu sınırlar içerisinde özgürce ve bağımsızca yaşayabiliyorsak. Bugüne kadar bizler için vatanın mücadelesi için şehitlerimiz sayesinde. Şehitlerimizi buradan saygı ve minnetle anıyorum. Bu parkımızın ismini Şehidimize yakışan bir şekilde ‘Bekir Can Kerek Parkı’ olsun dedik. Şehidimizin ruhunu parkımızda yaşatalım dedik. Şehidimiz için de park içerisine bir anıt yaptık.” diye konuştu.

“YEŞİL BİR ALAN KAZANDIRDIK”

Parkın iki mahallenin sınırında olduğunu belirten Doğan, “Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz parkımız, Hacıeyüplü ile Karahasanlı Mahallemizin sınırı. Sizlerden gelen talep ihtiyaçlar doğrultusunda bugün 'Şehit Teğmen Bekir Can Kerek Parkı'mızın açılışını gerçekleştiriyoruz. Merkezefendimize bir yeşil alan daha kazandırdık” dedi.

35 BİN METREKARELİK PARK

Parkın 35 bin metrekare olduğunu kaydeden Doğan, konuşmasında şunları söyledi:

“İçinde spor alanlarının, oyun parklarının ve büfelerin olduğu çok güzel bir alan oldu. Sizlerin bu parkı doldurmanızı bu parkta piknik yapmanızı, burada dolu dolu vakit geçirmenizi istiyoruz. Yeni açmış olduğumuz 'Şehit Teğmen Bekir Can Kerek Parkı'mızın yanına 26 Mart'ta pazar yerimiz açılıyor.”

ŞEHİDİN BABASINDAN EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Şehit Teğmen Bekir Can Kerek’in babası Salih Kerek, “Acılarımızı bir nebze olsa da unutturan Merkezefendi Belediye Başkanımız Şeniz Doğan’a teşekkür ediyorum. Biz böyle küçük şeylerle mutlu oluyoruz. Bu mutluluğu bize yaşattığınız için minnettarız. Bu parkın yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

KARACA: ŞEHİDİMİZ BİZİM EVLADIMIZ

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, konuşmasında hizmete açılan park ile ilgili şunları söyledi:

“Şehidimiz bizim evladımız, hepimizin evladı. Biz, ne şehidimizi unutacağız ne unutturacağız ne de unutturulmasına fırsat vermeyeceğiz. Şehidimizin ailesinin unutulmama ve unutturmama talebini yerine getiren ve buradan her geçenin minnetle saygı ile dua ile anacağı şehidimizin ismi bu parkta yaşayacak. 35 bin metrekarelik alanda şehidimizin ismi yaşamakla da kalmayacak her zaman her birimize minnet duygularımızı hatırlatacak. Şehidimizin ailesine böyle mutluluğu ve onuru yaşatan değerli başkanımız Şeniz Doğan’a teşekkür ediyorum.”