Off road 2. ayak yarışları 21-22 Ağustos’ta yapılacak – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. MERKEZEFENDİ
  8. /
  9. Off road 2. ayak yarışları 21-22...

Off road 2. ayak yarışları 21-22 Ağustos’ta yapılacak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 16 Ağustos 2021 Pazartesi - 14:57Güncelleme: 16 Ağustos 2021 Pazartesi - 15:06
Off road 2. ayak yarışları 21-22 Ağustos’ta yapılacak

Merkezefendi Belediyesinin ev sahipliğindeki Petlas Türkiye Off-Road Şampiyonası 2. ayak yarışları, 21-22 Ağustos tarihlerinde Merkezefendi’de yapılacak. Yarışlara 3’ü kadın, bir İtalyan 35 yarışmacı katılacak.

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, DENDOFF Kulübü Başkanı Kenan Özsoy ile birlikte, Merkezefendi Off Road Pisti’nde düzenlediği basın toplantısıyla yarışma hakkında açıklamalarda bulundu. Yarışlara ev sahipliği yaptıkları için heyecanlı ve mutlu olduklarını söyleyen Doğan, “Yarışların yapılacağı pis bu yıl değişti ve görsel şovun sergileneceği hale getirildi. Pistimiz federasyon denetiminden geçti, olumlu sonuç geldi” dedi.

“OFF ROAD’A İLGİ ARTIYOR”

Off road’un ilginin giderek arttığı farklı bir spor dalı olduğunu kaydeden Doğan, “Merkezefendi Belediyesi ve DENDOFF ailesi olarak daha önce 1 mahalli, 3 ulusal yarışa ev sahipliği yaptık. Yarışlarımızı burada gerçekleştirmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Görüyoruz ki ilçemizde ve ilimizde artık off road’un ne olduğunu biliniyor ve yarışlar seviliyor. İlgi gittikçe artıyor ve farkındalık oluşuyor. Yarışlarımıza Merkezefendimizden, Denizlimizden ve çevre illerimizden birçok seyircimiz gelecek. İlçemizin bu off road yarışlarıyla duyulmasının bir marka değeri oluyor” diye konuştu.

“KALICI OLMAK ÖNEMLİ”

Otomobil sporu tutkunlarını off road yarışlarını izlemeye davet eden Doğan, “Bu yarışlara girmek isteyen çok belediye var. Federasyon her talep edeni bu yarışlara almıyor. Bu anlamda da ben ekip arkadaşlarıma öz verili çalışmaları için çok teşekkür ediyorum. Bu yarışları yapmak ve bu ligde kalıcı olmak bizim için çok önemli. Kenan Bey ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Kendisi geçen sene Türkiye Şampiyonu oldu ve Merkezefendimize ve Denizlimize Türkiye şampiyonluk kupasını getirdi. Denizlimize ve ilçemizin tanıtımı anlamında çok büyük katkıları var. Ben bütün Merkezefendili, Denizlili ve çevre illerdeki hemşerilerimi bu yarışa davet ediyorum. Çünkü biz hazırız, pistimiz hazır, ekip arkadaşlarımız hazır. Yarışların bu pistte görsel olarak çok güzel olacağını düşünüyorum ve herkesi 22 Ağustos’taki yarışlara buraya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

“BİRİNCİ OLMAK İSTİYORUZ”

Türkiye Off Road Şampiyonu ve DENDOFF Kulübü Başkanı Kenan Özsoy ise, “Öncelikle Merkezefendi Belediye Başkanımız Şeniz Doğan’a ve siz değerli basın mensubu arkadaşlara teşekkür ederim. Bir sefer şampiyon oldum ve Avrupa yarışlarından davet aldık. Umarım Avrupa yarışlarına katılım göstereceğiz. Türkiye’de ulusal olarak birçok yarışta birinciliği aldık. 2019 Türkiye Off Road yarışlarını şampiyon olarak bitirdik. 2020’de pandemiden dolayı organizasyonlar düzenlenmedi. 2021’de ilk yarış Kızılcahamam’da tamamlandı. 21 ve 22 Ağustos’ta Denizli’de Türkiye Off Road Şampiyonası 2. Ayağını gerçekleştireceğiz. Bu senenin ilk birinciliğini Denizli yarışında alarak başarılı bir şekilde sezonu tamamlamayı istiyoruz” dedi.

PROGRAM
Yarışma programı şöyle: 19 Ağustos Perşembe günü saat 16.00’da off road araçlarının katılacağı kortej geçişi yapılacak. Merkezefendi Belediye önünden başlayacak kortej, Off Road Pisti’nde son bulacak. 21 Ağustos Cumartesi günü seyircisiz olarak mukavemet (orman) etabı gerçekleştirilecek. 22 Ağustos Pazar günü saat 12.20’de ilk araç için start verilecek. Saat 13.40’ta konuşmalar, saat 18.00’de Güray Yalçınkaya DJ performansı ve saat 19.00’da ödül töreni gerçekleştirilecek.