MHP Grubu, şifreleri çalınan memurlar için görevden azil istedi – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. MERKEZEFENDİ
  8. /
  9. MHP Grubu, şifreleri çalınan memurlar için...

MHP Grubu, şifreleri çalınan memurlar için görevden azil istedi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 7 Ağustos 2020 Cuma - 19:50Güncelleme: 7 Ağustos 2020 Cuma - 19:50
MHP Grubu, şifreleri çalınan memurlar için görevden azil istedi

Merkezefendi Belediye Meclisi MHP Grubu, şifre çalınarak, sahte kaşe ve imzalar kullanılarak gerçekleştirildiği açıklanan 8 milyon liralık vurgun olayında, şifreleri çalınan personelin görevden azledilmelerini istedi.

Merkezefendi Belediye Meclisi toplantısında MHP Grubu adına konuşan Ebru Leman Kalkan, “Üçüncü sayfa haberiymiş gibi isim, soyisim baş harfleriyle bunun servis edilmesini son derece yanlış buluyorum. Her şeyden önce kurumun haysiyetiyle anılmak durumundayız. Faaliyet raporunda nasıl ‘çok sçalıştılar, yoruldular’ dediysek, şifrelerini çaldıran arkadaşların memuriyetten azledilmelerinin gözden geçirilmesini isterim. Çünkü bugün şifresini çaldıran, ekranını kullandıran, kaşesini kullandıran bizim bilmediğimiz yerlerde kurumla ilgili neyi servis ediyor bilemeyiz. Kurumun haysiyetini başka nasıl ayaklar altına alıyor bilemeyiz” dedi.

“NİYET OKUYUCU DEĞİLİZ”

Niyet okuyucu olmadıklarını ifade eden Kalkan, “MHP Grubu olarak şöyle bir önerge vermek istiyoruz. İsmi geçen yapı denetim şirketinin dışında hangi yapı denetimler hangi şifrelerle kurumun hangi şifreleriyle hareket ettiler? Kurumun şifresi kurulan memurları şu anda o ekranların başında oturuyorlar mı, görev değişikliği yapıldı mı?” diye sordu.

DOĞAN'DAN YANIT

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, MHP’li Kalkan’ın bu sözlerine “Arkadaşlarımız yoğun bir şekilde çalışıyorlar. Çalışma arkadaşlarımızı dinlediğimizde farklı şekillerde şifrelerin alınabileceğini söylediler. Bu konudaki takibimiz devam ediyor. Savcılık ifadeleri devam ediyor aynı zamanda. Adı geçen çalışma arkadaşlarımızın hepsi geçmiş dönemden itibaren çalışan arkadaşlarımız. Bizim dönemimizde girenler değildir. Bunun bir önemi yok ama kafalarda bir soru işareti yaratmıştır, sorumamışsınızdır diye söylüyorum. Şifre çalınmasıyla ilgili bazı isnat ve iddiaları var. Kimse suçu ıspat edilene kadar mağdur edilmemeli. Savcı bu sahte belge ve şifreleri çalanları takip ederken, bunlar hakkında işlem yaparken eğer kurum içinden bir yardım varsa bu da ortaya çıkacak. Bu anlamda olayın biraz daha netleşmesini bekliyoruz” yanıtını verdi.