Merkezefendi’ye turizme yönelik taş yayla evleri projesi – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. MERKEZEFENDİ
  8. /
  9. Merkezefendi’ye turizme yönelik taş yayla evleri...

Merkezefendi’ye turizme yönelik taş yayla evleri projesi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 14 Mart 2024 Perşembe - 16:57Güncelleme: 14 Mart 2024 Perşembe - 16:57
Merkezefendi’ye turizme yönelik taş yayla evleri projesi

Merkezefendi Belediyesinin CHP’li Belediye Başkanı Şeniz Doğan, yeni dönemde ilçe turizmine yönelik projeler uygulayacaklarını, bunlardan birisinin “Taş Yayla Evleri Projesi” olduğunu belirtti.

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, ilçenin turizm potansiyeline işlerlik kazandırmak amacıyla çalışmalar yaptıklarını, projeler hazırladıklarını, uygulama alanlarından birisinin Yeşilyayla ve Altındere mahalleleri olacağını ifade etti.

Merkezefendi’nin turizmden payını yukarılara çekmek istediklerini, bu konuda ilk adımı bölgenin doğal güzelliğini koruyarak taş yayla evlerini ilçeye kazandırmakla başlayacaklarını söyleyen Doğan, Yeşilyayla ve Altındere mahallelerinde uygulayacakları projenin turizmi canlandırıp yerel ekonomiye de katkı da bulunacağı kaydetti..

“YEREL HALKIMIZA İSTİHDAM SAĞLAYACAĞIZ”

Taş yayla evlerinin yerli ve yabancı turistler için unutulmaz bir konaklama deneyimi olacağını belirten Doğan, “Yeşilyayla ve Altındere mahallelerimizde yayla turizmini hareketlendirmek amacıyla kendi kültürümüzün mirası olan taş ve ağaç işçiliğini yaşatacağımız organik köyümüzün inşasına başlıyoruz. Turistik tesislere dönüşecek olan bu konaklar, farklı konaklama seçenekleri sunacak. Bu konakların işletilmesi ve yönetilmesiyle yerel halka istihdam sağlayarak ekonomimizin büyümesine katkı sunacak, aynı zamanda yerel ticaretin de canlanmasını sağlayacağız” dedi.