Merkezefendi’de özel bireyler için İzmir Doğal Yaşam Parkı gezisi – D20Haber
16.04.2024, Salı
14 °C / 31 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. MERKEZEFENDİ
  8. /
  9. Merkezefendi’de özel bireyler için İzmir Doğal...

Merkezefendi’de özel bireyler için İzmir Doğal Yaşam Parkı gezisi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 3 Nisan 2023 Pazartesi - 11:22Güncelleme: 3 Nisan 2023 Pazartesi - 11:22
Merkezefendi’de özel bireyler için İzmir Doğal Yaşam Parkı gezisi

Merkezefendi Belediyesi Engelsiz Yaşam Akademisi’nde eğitim gören özel bireyler, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla İzmir Doğal Yaşam Parkı’nı gezdi.

Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla Merkezefendi Belediyesi, Engelsiz Yaşam Akademisi’nin özel öğrencileri için bir etkinlik düzenledi. Burada eğitim gören özel öğrenciler, İzmir Doğal Yaşam Parkı’nı gezen otizmli bireyler, rehberlerin anlatımıyla parktaki hayvanları yakından tanıma fırsatı buldu.

Gezi sonunda ‘Farkındalığımız Yok, Ortaklığımız Çok’ yazılı pankart açılara gökyüzüne onlarca balon bırakıldı.

Merkezefendi Belediyesi olarak otizm konusunda birçok bilinçlendirme çalışmaları gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Şeniz Doğan, “Otizm ile ilgili farkındalığımızı artırmak, eğitim ve çalışma sahalarını yaygınlaştırmak, ayrımcı ve olumsuz tutumları engellemek hepimizin hedefi olmalı. Bizler de otizmli bireylerin sosyal hayatta yer alabilmeleri için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. İzmir Doğal Yaşam Parkı’nda bulunan hayvanat bahçesini gezen özel bireylerimiz hayvanları daha yakından görme fırsatı buldu. Özel bireylerimizin mutlulukları, bizleri daha da mutlu ediyor” dedi.