Merkezefendi’de miniklere cimnastik ile spor yapma alışkanlığı kazandırılıyor – D20Haber
23.04.2024, Salı
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. MERKEZEFENDİ
  8. /
  9. Merkezefendi’de miniklere cimnastik ile spor yapma...

Merkezefendi’de miniklere cimnastik ile spor yapma alışkanlığı kazandırılıyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 4 Mart 2022 Cuma - 09:22Güncelleme: 4 Mart 2022 Cuma - 09:30
Merkezefendi’de miniklere cimnastik ile spor yapma alışkanlığı kazandırılıyor

Merkezefendi Belediyesi’nce ücretsiz verilen cimnastik kurslarından bugüne kadar 5 bin öğrenci katılırken, Başkan Şeniz Doğan da, “Minik kursiyerlerimize doğru bir vücut duruşu, iyi bir esneklik, iyi bir koordinasyon becerisi kazandırmaya çalışıyoruz” dedi.

Merkezefendi Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde ücretsiz olarak verilen spor kursları sürüyor. Bu kapsamda verilen temel cimnastik kurslarına minik kursiyerler yoğun ilgi gösterirken, Akkonak, Merkezefendi, Sevindik, Gümüşçay Kadın Çocuk Yaşam Merkezleri ile Şemikler Sosyal Yaşam Tesisi’nde gerçekleştirilen kurslarda bugüne kadar 5 bin öğrenci eğitim gördü.

Alanında uzman dört antrenör tarafından verilen kurslarda bin minik kursiyer denge, kuvvet, çabukluk, esneklik, el-göz, sinir-kas koordinasyonun gelişmesine fayda sağlayan eğitimler alıyor.

Gelişim çağındaki çocuklara spor yapma alışkanlığı kazandırdıklarını söyleyen Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Merkezlerimizde gerçekleştirdiğimiz spor kurslarımız ile gelişim çağındaki çocuklarımıza küçük yaşta spor yapma alışkanlığı kazandırıyoruz. Cimnastik kursuna çocuklarımız büyük bir ilgi gösteriyor. Çocuklarımızın antrenörlerimizin gösterdiği hareketleri yaparken gösterdikleri çaba ise kesinlikle görülmeye değer. Cimnastik çok temel bir branş olduğu için ileride çocukların diğer sporlara yatkınlığı da gelişiyor. Minik kursiyerlerimize doğru bir vücut duruşu, iyi bir esneklik, iyi bir koordinasyon becerisi kazandırmaya çalışıyoruz” diye konuştu.