Merkezefendi’de ihtiyaç sahiplerine ücretsiz kıyafet – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. MERKEZEFENDİ
  8. /
  9. Merkezefendi’de ihtiyaç sahiplerine ücretsiz kıyafet

Merkezefendi’de ihtiyaç sahiplerine ücretsiz kıyafet

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 13 Eylül 2020 Pazar - 12:15Güncelleme: 13 Eylül 2020 Pazar - 12:15
Merkezefendi’de ihtiyaç sahiplerine ücretsiz kıyafet

Merkezefendi Belediyesi, ‘İyilik Hareketi’ kapsamında ilçenin farklı noktalarına yerleştirdiği Giysi Kumbaraları’ndan toplanan ve giyilebilir durumda olan giysi ile tekstil ürünlerinin ihtiyaç sahiplerine teslim edileceği Merkez Eli Kıyafet Mağazası’nı hizmete aldı.

‘İyilik Hareketi’ kapsamında önemli bir projesini daha hayata geçiren Merkezefendi Belediyesi, 200 noktaya kurulan ‘Giysi Kumbaraları’ndan toplanan kullanılabilir durumdaki ihtiyaç fazlası giysi ve tekstil ürünlerinin ihtiyaç sahiplerine teslim edileceği ‘Merkez Eli Kıyafet Mağazası’ hizmete açtı.

Özel olarak kurulan tesiste yıkanıp, ütülenerek hijyenik bir şekilde kullanıma hazır hale getirilen ürünler, Merkezefendi Belediyesi Ana Hizmet Binası karşısındaki Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’ndeki ‘Merkez Eli Mağazası’nda raflardaki yerini aldı. Merkezefendi sınırları içerisinde ikamet eden ihtiyaç sahiplerinin ilk ay kişi başı üç ürün, daha sonraki aylarda ise iki ürün alabileceği belirtildi. Pandemi tedbirleri kapsamında ürünler denenmeden, ölçü alınarak ihtiyaç sahiplerine teslim edileceği, bu hizmetten yararlanmak isteyenlerin Merkez Eli Mağazası’na gelerek ilk önce kayıt oluşturması gerektiği, sonrasında hazır halde bulunan ürünleri teslim alabileceği kaydedildi.

“MERKEZEFENDİLİLER KUMBARALARI DOLDURDU”

‘Merkez Eli Kıyafet Mağazası’nda incelemelerde bulunan Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Merkezefendililerin projeye büyük bir ilgiyle sahip çıktılarını ve kumbaraları doldurduklarını söyledi. Merkezefendi’nin dayanışmayla güzelleştiğini ifade eden Doğan, “Giysi kumbaralarımızı mahallelerimize yerleştirmemizin ardından projemize büyük bir ilgiyle sahip çıkarak kumbaralarımızı dolduran tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum.Merkezefendililerin kumbaralarımıza bıraktığı tekstil ürünlerini düzenli aralıklarla topluyoruz. Topladığımız ürünlerin ayrıştırılmasının ardından kullanılabilir durumdaki kıyafetleri, kurmuş olduğumuz tesisimizde yıkayıp, ütüleyerek hijyenik bir şekilde kullanıma hazır duruma getiriyoruz.Sonraki aşamada, Belediyemiz ana binası karşısında bulunan Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğümüz içindeki “Merkez Eli” mağazamıza taşınan tekstil ürünleri, ihtiyaç sahibi hemşerilerimize ulaştırılmak üzere raflardaki yerlerini alıyor. İhtiyaç sahibi hemşerilerimiz, kendileri için hazırladığımız ürünleri gönül rahatlığıyla teslim alarak kullanmaya başlıyor” dedi.

“MERKEZEFENDİ DAYANIŞMAYLA GÜZELLEŞİYOR”

Merkezefendililer arasında dayanışma, yardımlaşma büyüdüğünü kaydeden Doğan şöyle konuştu: “Projemize başlarken hedeflemiş olduğumuz gibi hem Merkezefendililer arasında dayanışma, yardımlaşma büyüyor; hem de aslında atık olmayan giysiler değerlendirilerek çevrenin korunmasına katkı sağlanıyor.Bu güzel hareket, hemşerilerimizin destekleri ile her gün biraz daha büyüyor, daha fazla hemşerimize ulaşıyor. Merkezefendi dayanışmayla güzelleşiyor.”