Merkezefendi’de haşerelere karşı ilaçlama çalışması – D20Haber
02.05.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. MERKEZEFENDİ
  8. /
  9. Merkezefendi’de haşerelere karşı ilaçlama çalışması

Merkezefendi’de haşerelere karşı ilaçlama çalışması

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 14 Temmuz 2023 Cuma - 14:24Güncelleme: 14 Temmuz 2023 Cuma - 14:24
Merkezefendi’de haşerelere karşı ilaçlama çalışması

Merkezefendi Belediyesince, yaz aylarının gelmesiyle birlikte ortaya çıkan haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Merkezefendi Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, yaşanan iklim değişikliği ve düzensiz yağışların etkisiyle artan sivrisinek popülasyonu ile mücadele edildiği belirtildi. En etkili ve hızlı şekilde sonuç almak için günün teknolojileri ile desteklenen ilaçlama yöntemleri kullanıldığı ifade edildi.

Son yılların en yağışlı döneminin yaşanması ile artan su birikintilerinin, ev ve bahçelerde fazla sulama sonrası biriken suların sivrisineklerin başlıca üreme alanları olduğu kaydedildi. Bu doğrultuda Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, sivrisinek üreme alanları olan gölet, süs havuzu, kanal, foseptik, bodrum suları, sucul ortamlar ile karasinek üreme alanı olan, gübrelik alan ve besihaneler gibi alanlarda ilaçlama çalışması gerçekleştiriyor.

Ekiplerin çalışmalarını sivrisineklerin yoğun olarak ürediği ve rüzgarın da etkisiyle taşındığı bölgelerde yoğunlaştırdığı dile getirildi. Her yıl 800 bin hektarlık uçkun ilacı ve 400 bin metrekarelik rezidüel ilaç kullanıldığı belirtildi.