Merkezefendi’de haşerelere karşı ilaçlama çalışmaları – D20Haber
19.04.2024, Cuma
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. MERKEZEFENDİ
  8. /
  9. Merkezefendi’de haşerelere karşı ilaçlama çalışmaları

Merkezefendi’de haşerelere karşı ilaçlama çalışmaları

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 6 Aralık 2022 Salı - 16:09Güncelleme: 6 Aralık 2022 Salı - 16:09
Merkezefendi’de haşerelere karşı ilaçlama çalışmaları

Merkezefendi Belediyesince, ilçe genelinde vektör ve haşerelere karşı ilaçlama çalışmasının devam ettiği bildirildi.

Merkezefendi Belediyesi, havaların soğuması ile vektör ve haşerelere karşı kış mücadelesini başlattı. Bu kapsamda, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından menhol, rögar, kanalizasyon gibi yer altı sistemlerinde halk sağlığını tehdit eden vektör ve haşerelerin üreme alanlarında sıcak sisleme ilaçlaması yapıldı.

İlaçlama çalışmalarına yıl boyu devam edeceklerini belirten Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, halk sağlığına önem verdiklerini söyledi. Doğan, “Birçok bulaşıcı hastalık barındırabilecek haşere ve vektörlere karşı ilaçlamalarımıza yaz kış demeden aralıksız bir şekilde devam ediyoruz.Zararlı vektör popülasyonun vatandaşlarımızı rahatsız etmeyecek şekilde kontrol altına alınması için bilimsel verilere dayalı, kültürel, fiziksel, biyolojik ve kimyasal mücadele yöntemleri uyguluyoruz” dedi.

Haşerelerin üreme potansiyellerini en aza indirdiklerini kaydeden Doğan, “Kış döneminde ekiplerimizin ilaçlamaları sayesinde yaşamsal faaliyetlerini sürdüren haşerelerin yaz döneminde üreme potansiyelini en aza indiriyoruz. İlçemizde dört mevsim boyunca haşere ve vektörlere karşı önleyici çalışmalarımıza düzenli olarak devam ediyoruz” diye konuştu.