Merkezefendi’de Demokrasi Dernekler Yerleşkesi oluşturulacak – D20Haber
28.04.2024, Pazar
14 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. MERKEZEFENDİ
  8. /
  9. Merkezefendi’de Demokrasi Dernekler Yerleşkesi oluşturulacak

Merkezefendi’de Demokrasi Dernekler Yerleşkesi oluşturulacak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 19 Mart 2024 Salı - 18:58Güncelleme: 19 Mart 2024 Salı - 18:58
Merkezefendi’de Demokrasi Dernekler Yerleşkesi oluşturulacak

Merkezefendi Belediye Başkan Adayı Şeniz Doğan, ilçenin demokratik kültürünü güçlendirmek ve sivil toplum katılımını teşvik etmek amacıyla Demokrasi Dernekler Yerleşkesi kurulacağını açıkladı.

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, yaptığı açıklamada, ilçede demokratik gelişime katkı sağlamayı hedeflediklerini, bu amaçla da Demokrasi Dernekler Yerleşkesi oluşturmak üzere proje hazırladıklarını belirtti.

Doğan, Tapu Müdürlüğünün yakının bulunan bin 742 metrekare alana kurulacak yerleşkede her derneğin kendi ofislerinin bulunacağını, ayrıca eğitimlerin, seminerlerin, toplantıların yapılabileceği salonlar ve teknolojik altyapı ile donatılacağını ifade etti.

Sivil toplumun etkin bir şekilde desteklenmesi ve demokrasiyi güçlendirici faaliyetlerin yaygınlaştırılması gerektiğini savunan Doğan, “Çok önemli, vizyon bir proje. İnanıyorum ve biliyorum ki bir toplum ancak ve ancak demokrasiyle gelişir. Bunun için önünün açılması gereken en önemli yapılanmalar da meslek örgütleri, sivil toplum kuruluşları ve derneklerdir. Bu dönemde onları bir araya toplayarak, beraberce iş birliği yapabilecekleri, ortak kaynakları birlikte kullanabilecekleri bir kompleks açıyoruz” dedi.