Merkezefendi’de ailelere danışmanlık hizmeti – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. MERKEZEFENDİ
  8. /
  9. Merkezefendi’de ailelere danışmanlık hizmeti

Merkezefendi’de ailelere danışmanlık hizmeti

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 19 Temmuz 2022 Salı - 11:15Güncelleme: 19 Temmuz 2022 Salı - 13:47
Merkezefendi’de ailelere danışmanlık hizmeti

Merkezefendi Belediyesi Aile Rehberlik Merkezi, ilçe sınırları içerisinde ikamet eden vatandaşlara ücretsiz olarak hukuki, psikolojik, diyetisyen ve beslenme danışmanlığı hizmeti sağlıyor.

Merkezefendi Belediyesi tarafından hayata geçirilen aile rehberlik merkezince, ilçede ikamet eden ailelere hukuki, psikolojik ve sağlıklı beslenme konularında hizmet veriliyor. Ücretsiz hizmet sağlanan merkezden bugüne kadar bin 10 vatandaş yararlandı.

Kişilere toplumsal hayata katılma, yaşadıkları bireysel ve çevresel sorunlarla başa çıkma becerileri kazandırma amacıyla hizmet veren merkezde, doluluk oranı yüzde 87’ye ulaştı.

RANDEVU SİSTEMİ İLE KAYIT OLUNUYOR

Diyetisyen ve beslenme danışmanlığı hizmetinden de iki ay süre içerisinde 188 Merkezefendili yararlandı. Merkeze gelen vatandaşlara ağırlık kontrolü, hastalıklara yönelik beslenme tedavisi, kullanılan ilaçlara yönelik beslenme tedavisi, gebelerde sağlıklı beslenme, bebeklerde ek besine geçişte sağlıklı beslenme, çocuklarda, yetişkinlerde ve yaşlılarda sağlıklı beslenme konularında destek sağlanıyor.

Diyetisyen ve beslenme danışmanlığı hizmeti de yüzde 94 doluluk oranıyla faaliyetlerini sürdürüyor.

Randevu sistemi ile çalışan Aile Rehberlik Merkezi’nden hukuksal, psikolojik, diyetisyen ve beslenme danışmanlığı almak isteyen Merkezefendililer, http://merkezefendi.bel.tr/aile-rehberlik-merkezi/ adresinden veya 444 8 662 numaralı hattan kayıt oluşturarak randevu almaları gerekiyor.

DOĞAN: UZMANLARIMIZ SORUNLARI ÇÖZÜME KAVUŞTURUYOR

Danışmanlık hizmetleri ile vatandaşların her zaman yanında olduklarını belirten Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Aile Rehberlik Merkezimiz, hemşehrilerimizin sorunlarını çözüme kavuşturmak, onları doğru yönlendirmek için hizmet vermeye devam ediyor. Aile Rehberlik Merkezimizden destek alan hemşehrilerimizin sorunlarının çözüme kavuşturulması başta hemşehrilerimizi sonrasında bizleri memnun ediyor. Merkezefendi Belediyesi olarak sorunlara, dertlere, uzmanlarımızla derman oluyoruz. Merkezefendi ve Merkezefendililere her zaman her konuda destek olacağız” dedi.