Merkezefendi’de 20-26 Eylül tarihleri arasında Alzheimer Risk Tarama Testi – D20Haber
04.05.2024, Cumartesi
10 °C / 22 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. MERKEZEFENDİ
  8. /
  9. Merkezefendi’de 20-26 Eylül tarihleri arasında Alzheimer...

Merkezefendi’de 20-26 Eylül tarihleri arasında Alzheimer Risk Tarama Testi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 20 Eylül 2023 Çarşamba - 11:10Güncelleme: 20 Eylül 2023 Çarşamba - 11:10
Merkezefendi’de 20-26 Eylül tarihleri arasında Alzheimer Risk Tarama Testi

Merkezefendi Belediyesi tarafından 20-26 Eylül tarihleri arasında Alzheimer Risk Tarama Testi’nin ücretsiz olarak yapılacağı duyuruldu.

Alzheimer hastası vatandaşların ve ailelerinin yaşamını kolaylaştırmak amacıyla hizmete açılan Alzheimer Yaşam Merkezi faaliyetlerine aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda Alzheimer Yaşam Merkezi’nde 20-26 Eylül tarihleri arasında Alzheimer Risk Tarama Testi’nin yapılacağı belirtildi.

65 yaş üstü vatandaşlara Alzheimer’da farkındalık oluşturmak adına ücretsiz yapılacak test için 444 8 662 numaralı çağrı merkezimizden randevu ile oluşturabileceği ifade edildi. Randevu gününde alzheimer tarama testine girmek isteyen kişilerin ulaşımının da Merkezefendi Belediyesi tarafından sağlanacağı kaydedildi.

“ERKEN TEŞHİS ÇOK ÖNEMLİ”

Alzheimer’da farkındalık ve erken teşhisin önemini bir kez daha hatırlatan Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Alzheimer rahatsızlığı olan büyüklerimize merkezimizde günlük yaşam aktivitelerini sürdürebilmeleri için gereken özveriyi gösteriyoruz ve göstermeye de devam edeceğiz. Alzheimer teşhisi konulan değerli büyüklerimizin her zaman yanındayız.Alzheimer Yaşam Merkezimizde Alzheimer Risk Tarama Testi’ni gerçekleştirerek, çağımızın en çok korkulan hastalıklarından biri olan Alzheimer’a dikkat çekip farkındalık oluşturuyoruz. Hastalığın erken teşhisi sayesinde beyinde yıkıcı etkilere yol açmadan bilinçlenmelerini sağlayacağız” diye konuştu.