Merkezefendi Yağlı Güreşleri’nde başpehlivan İsmail Balaban oldu – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. MERKEZEFENDİ
  8. /
  9. Merkezefendi Yağlı Güreşleri’nde başpehlivan İsmail Balaban...

Merkezefendi Yağlı Güreşleri’nde başpehlivan İsmail Balaban oldu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 26 Haziran 2022 Pazar - 21:04Güncelleme: 26 Haziran 2022 Pazar - 21:04
Merkezefendi Yağlı Güreşleri’nde başpehlivan İsmail Balaban oldu

Denizli’de, Merkezefendi Belediyesi tarafından ikincisi düzenlenen Merkezefendi Yağlı Güreşleri’nde İsmail Balaban, finalde karşılaştığı Menderes Saltık’ı yenerek başpehlivan oldu.

Şemikler Spor Tesisleri’nde yapılan Merkezefendi Yağlı Güreşleri’ne ilgi yoğun oldu. İzleyiciler arasında CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Bölükbaşı, Merkezefendi Kaymakamı Adem Uslu, Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcıları Fatma Atıcı Bakcan ve Fatih Coşkun, siyasi partilerin il ve ilçe temsilcileri ile meclis üyeleri de yer aldı.

Erken saatlerden itibaren tribünleri dolduran güreşseverler birbirinden heyecanlı müsabakalar izledi. Güreş ağalığını ise Mehmet Yukarıca, Ahmet Turan’a devretti.

NEFES KESEN MÜCADELE

Er meydanına 30’u başpehlivan olmak üzere 600 dolayında güreşçi çıktı. Kıran kırana geçen müsabakalar sonunda başpehlivanlık için finalde İsmail Balaban ile Menderes Saltık karşı karşıya geldi. Heyecanla izlenen mücadeleyi kazanan İsmail Balaban, başpehlivanlık kürsüsünde yer alan isim oldu.

BALABAN’A KUPASINI DOĞAN VERDİ

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, başpehlivan olan İsmail Balaban’a madalya ve kupasını takdim etti.

İkinciliği Menderes Saltık, üçüncülüğü Turan Balaban ve Orhan Okulu paylaştı. İkinci ve üçüncülüğü elde eden başpehlivanlara ve diğer kategorilerde dereceye giren sporculara da kupa ve madalyaları protokol üyeleri tarafından verildi.

DOĞAN: SPORA VE SPORCUYA DESTEĞİMİZ SÜRECEK

Vatandaşların yağlı güreşe yoğun ilgi gösterdiğini dile getiren Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Merkezefendi 2. Yağlı Güreşleri’nde değerli hemşehrilerimiz bizleri yalnız bırakmadığı için kendilerine teşekkür ediyorum. Hep birlikte coşku içinde yağlı güreşleri izledik. Birbirinden ünlü başpehlivanlarımızı hemşehrilerimiz ile bir araya getirdik. Spora ve sporcuya her zaman desteğimiz devam edecek” dedi.

600 pehlivanın ve 30 başpehlivanın kıyasıya mücadele ettiğini belirten Başkan Doğan, “Merkezefendi Yağlı Güreşlerinin Şampiyonu, İsmail Balaban oldu. Güreşlerimizin galibi İsmail Balaban’ı ikinci Menderes Saltık’ı ve yarı finalde er meydanına çıkarak güreşlerimizin üçüncülüğünü elde eden Turan Balaban ve Orhan Okulu’yu kutluyor, tüm pehlivanlarımıza katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.