Merkezefendi Kitap Günleri başladı – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. MERKEZEFENDİ
  8. /
  9. Merkezefendi Kitap Günleri başladı

Merkezefendi Kitap Günleri başladı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 27 Mayıs 2022 Cuma - 21:42Güncelleme: 27 Mayıs 2022 Cuma - 21:43
Merkezefendi Kitap Günleri başladı

Merkezefendi Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Kitap Günleri başladı. Denizlilileri, kitapla ve ünlü yazarlarla buluşturacak etkinlik 5 Haziran’da sona erecek.

Merkezefendi Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Kitap Günleri başladı. Merkezefendi Kültür Merkezi’ndeki açılış töreninde konuşan Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Coşkun, kitap Günleri’nin ikincisini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Coşkun, 10 gün sürecek etkinliğe çok sayıda yazarın konuk olacağını belirterek, “Söyleyişlerin, imza günlerinin yanında fuaye alanında hemşerilerimiz yazarlarımızla sohbet etme imkanı bulacak. Kitap okumak uygar bir topluma kavuşmamızı, kimsenin yardımı olmadan kendi ayaklarımızın üzerinde durmamızı, insanca yaşamamızı sağlayacak. Bireyler ancak kitap okumak ile gerçek ve doğru bilgiye ulaşacaktır. Bizler, okuma konusunda ‘Ben, çocukken fakirdim. İki kuruş param varken bir kuruşunu kitaba yatırırdım’ diyen Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü örnek almalıyız. Kitap Günlerimizin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

SİNAN MEYDAN ATATÜRK’Ü ANLATTI

Açılışın ardından gerçekleştirilen ilk etkinlikte Yazar Sinan Meydan ve Araştırmacı Yazar Nebil Özgentürk okurlarıyla bir araya geldi. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını ve savaş yıllarını anlatan Meydan, “Mustafa Kemal Atatürk kitap kurdu bir liderdi. Mustafa Kemal Atatürk dehasını beş bine yakın kitap okuyarak keskinleştirdi. Onun dehası, geleceğe umutla bakması bizi bugünlere getirdi. Onun izinde gitmeye, onun ışığında aydınlanmaya ve yarınlara umutla bakmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

NEBİL ÖZGENTÜRK’TEN NAZIM HİKMET BELGESELİ

Nebil Özgentürk de etkinliğe katılanlara Nazım Hikmet belgeselini sundu. Özgentürk, “Nazım’ın 120. doğum gününe özel bir belgesel hazırladık. O sadece bir şair değil, bir düşünce adamı. Hayatı boyunca kardeşlik, insan hakları için çaba sarf etti. Kurtuluş Savaşı destanımızı, bu ülkenin kurtuluşuna dair en güzel dizeleri yazdı. Onu anlamak ve anlatmak çok önemli” ifadelerini kullandı.

Özgentürk ve meydan, daha sonra okurlarıyla bir araya gelerek kitaplarını imzaladı.

İKİNCİ GÜN PROGRAMI

Kitap Günleri’nin ikinci gününde (cumartesi) Gazeteci Yazar Saygı Öztürk, yazarlar Işık Öğütcü, Yusuf Samet Çakır, Seval Uysal, Ahmet Hür, Ece Özbaş, Türkay Kılcı, Murat Çavga, Sedef Çapkın-Duru Mavi, Eda Urhan, Azmi Ermiş, Hüsamettin Ataman, Naciye Uytun Güner, Nurhan Meydan Acımış, Ramazan Kavutçu ve 19 Mayıs İlkokulu’nun minik yazarları ile Türkiye Yazarlar Sendikası ve Sunak Dergisi'nin ‘Şiirin Yolculuğu İstikamet Neresi? Konulu Şiir Söyleşisi’nde Altay Ömer Erdoğan, Enver Topaloğlu, Derya Çolpan, Didem Gülçin Erdem, Şeref Bilsel, kitapseverlerle buluşacak.