Merkezefendi El Emeği ve Girişimci Kadınlar Festivali başladı – D20Haber
23.04.2024, Salı
15 °C / 33 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. MERKEZEFENDİ
  8. /
  9. Merkezefendi El Emeği ve Girişimci Kadınlar...

Merkezefendi El Emeği ve Girişimci Kadınlar Festivali başladı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 17 Aralık 2021 Cuma - 15:10Güncelleme: 17 Aralık 2021 Cuma - 15:23
Merkezefendi El Emeği ve Girişimci Kadınlar Festivali başladı

Merkezefendi Belediyesinin düzenlediği El Emeği ve Girişimci Kadınlar Festivali başladı. Kurulan 160 stantta kadınlar el emeği ürünlerini beğeniye ve satışa sundu.

Merkezefendi Tültür Merkezi’ndeki festivalin açılış törenine Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Vali Ali Fuat Atik’in eşi Fulya Atik, Merkezefendi Kaymakamı Adem Uslu ve eşi Betül Uslu, CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, İYİ Parti İl Başkanı Raziye Akışık, CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Ali Osman Horzum, CHP Pamukkale İlçe Başkanı Arda Arpacı, Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcıları Fatma Atıcı Bakcan ve Fatih Coşkun, meclis üyeleri, muhtarlar, girişimci kadınlar ve vatandaşlar katıldı.

 

“KADIN KOOPERATİFİNİ HAYATA GEÇİRDİK”

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, törendeki konuşmasında, kadınların her zaman desteklenmesi ve daha da güçlenmesi gerektiğini vurguladı. Uzun süredir hazırlığını yaptıkları festivali başlatmanın heyecanını yaşadıklarını dile getiren Doğan, şöyle devam etti:

“Burada büyük bir emek var. Göreve geldiğimiz günden itibaren kadın ve çocuğu ön planda tuttuk. Kadın mutlu ise aile mutludur. O aile sağlam toplumun temelini sağlayacak nesiller yetiştirir. Mutlu, üreten, sağlam aileler ile sağlam toplumlara, refah seviyesi yüksek ülkelere ulaşabiliriz. Kadınlarımızı her alanda desteklememiz gerekiyor. Kadın daha da güçlensin istiyoruz. Gerek ekonomik anlamda gerek istihdam konusunda kadınlarımız her zaman öncelikli oldu. Bunlar yetmez, daha fazla çalışmalar yapmamız gerekiyor. Bu dönemde ne yazık ki iş yerlerinden ilk kadınlar çıkarıldı. Kadın Kooperatifimizi hayata geçirdik. Burada kadınlarımız sadece üretim değil dayanışmayı ve paylaşmayı öğreniyorlar. Yakın tarihte kooperatifimizin şubelerini farklı mahallelerimizde açacağız.”

“KADINLARIMIZA DAHA FAZLA KATKIDA BULUNMAMIZ GEREKİYOR”

Merkezefendi’de kadın ve çocuklara pozitif ayrımcılığın olduğunu söyleyen Doğan, “Birçok mahallemize Kadın Çocuk Yaşam Merkezleri açtık. Çocuklarımız için sağlıkta ve eğitimde eşitlik çok önemli. Eğitim alanında çocuklarımızı birçok alanda destek verdik. Kadınlarımız için talepleri doğrultusunda kurslar açtık. Kadın Çocuk Yaşam Merkezlerimize olan ilgiyi gördükten sonra Karahasanlı ve İlbade Mahallelerine de merkezlerimizi açacağız. Merkezefendi Belediyesi olarak kadınlarımızın her zaman yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Kadınlarımıza daha çok katkıda bulunmamız gerekiyor. Burada girişimci kadınlar, proje üreten kadınlar, enerjisi çok yüksek kadınlarımız var. Bizler onlardan aldığımız büyük destekle çalışıyoruz” dedi.

 

“FESTİVALİ GELENEKSEL HALE GETİRECEĞİZ”

Festivale gösterilen ilgiden memnun olduğunu kaydeden Doğan, “Burada 160 standımız bulunuyor. Kooperatiflerimizin, kuruluşlarımızın, derneklerimizin, Merkezefendi Belediyesi Kadın Kooperatifimizin, üreten kadınların standı var. Burada bir başlangıç yapmak istedik. Bu tarz etkinliklerimizin devamını getireceğiz. Bu festivalimizi geleneksel hale getirmek istiyoruz. Festivalimiz üç gün devam edecek. Söyleşilerimiz, konserlerimiz, atölyelerimiz ve sürprizlerimiz var. Böylesine güzel bir şöleni hep birlikte yaşayacağız.  Burada güzel vakit geçirmek, ekonominize katkıda bulunmak bizleri mutlu edecek. Merkezefendi Belediyesi olarak çok güzel bir aileyiz. Kültür İşleri Müdürümüz Zeynep Elif Çeşme’nin de çok emeği var. Kadın müdürümüz olarak onun da kadınlara çok büyük desteği var. Emeği geçen, katılım sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

FESTİVALDE 160 STANT YER ALDI

Merkezefendi Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenen El Emeği ve Girişimci Kadınlar Festivali’ne talep yoğunluğu nedeniyle 150 olan stant sayısı 160’a çıkarıldı. Açılış töreni sonrası Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan ve protokol üyeleri, kadın girişimcilerin ürünlerini sergilediği stantları tek tek gezerek girişimci kadınlarla fikir alışverişinde bulundu.