Merkezefendi Belediyesinin Kitap Günleri başladı – D20Haber
19.05.2024, Pazar
18 °C / 33 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. MERKEZEFENDİ
  8. /
  9. Merkezefendi Belediyesinin Kitap Günleri başladı

Merkezefendi Belediyesinin Kitap Günleri başladı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 4 Ekim 2019 Cuma - 16:16Güncelleme: 4 Ekim 2019 Cuma - 16:16
Merkezefendi Belediyesinin Kitap Günleri başladı

Merkezefendi Belediyesinin ilkini düzenlediği “Kitap Günleri” başladı. 60’a yakın yaüzar ve şairin katılacağı etkinlik 10 gün sürecek.

Merkezefendi Belediyesi Kitap Günleri, düzenlenen törenle start aldı. Merkezefendi Kültür Merkezi yanındaki alanda düzenlenen törene CHP İl Başkanı Mahir Akbaba, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker, İYİ Parti Merkezefendi İlçe Başkanı Mehmet Ertuğrul Gökçe, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, yazarlar, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, törende yaptığı konuşmada, Merkezefendi ilçesini kültürle, sanatla buluşturmaya devam ettiklerini, bu kapsamdaki etkinliklerden Kitap Günleri’ni başlatmanın heyecanını yaşadıklarını, 10 gün sürecek Kitap Günleri’ne 60’a yakın şair ve yazarın katılacağını söyledi.

YAZARLAR OKURLARIYLA BULUŞACAK

Haberin DevamıReklam




Ülkede okuma oranının düşük olduğuna da dikkat çeken Doğan, “Çağın gereği olarak okuma ihtiyacımızı artık tabletlerden, bilgisayarlardan karşılıyoruz. Özellikle çocuklarımızda bu sıkıntıyı çok daha fazla yaşıyoruz. Böylece çocuklarımızdan başlayarak hayal dünyamız küçülüyor, okuma oranımız maalesef giderek azalıyor. Merkezefendi’de ilkini gerçekleştirdiğimiz Kitap Günleri ile birlikte ilçemizde kitap okuma oranını artırmak istiyoruz. Sizlerin sevdiği yazarları ve şairleri, buradaki imza günleri ve söyleşilerde sizlerle buluşturacağız” dedi.

“Okumak uygarlık, okumak sorgulamaktır, okumak araştırmaktır” diyen Doğan, Kitap Günleri’nin şölen havasında geçmesini diledi.

AÇILIŞ SONRASI STANTLARI GEZDİLER

Kitap Günleri’ne katılan yazarlar adına Aydın Ilgaz’ın yaptığı konuşmanın ardından açılış kurdelesi kesildi. Açılışa katılanlar daha sonra yayınevlerinin stantlarını gezdi, beğendikleri yazarların kitaplarını aldı.

İmza günleri ve söyleşilerin de yer aldığı Merkezefendi Belediyesi Kitap Günleri 14 Ekim’de sona erecek.