Merkezefendi Belediyesinden yaşlılar için etkinlik merkezi – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. MERKEZEFENDİ
  8. /
  9. Merkezefendi Belediyesinden yaşlılar için etkinlik merkezi

Merkezefendi Belediyesinden yaşlılar için etkinlik merkezi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 22 Mart 2021 Pazartesi - 15:10Güncelleme: 22 Mart 2021 Pazartesi - 15:27
Merkezefendi Belediyesinden yaşlılar için etkinlik merkezi

Merkezefendi Belediyesi, 1200 Evler Mahallesi’nde 65 yaş ve üzeri Merkezefendililer için Aktif Yaş Alma Merkezi’ni hizmete sunacak.

Merkezefendi Belediyesi, 1200 Evler Mahallesi’nde bir parkın içinde atıl durumda bulunan tesis, bakım ve tadilat çalışmaları yapılarak, yaşam alanına dönüştürülecek. 185 metrekarelik sosyal tesiste, 65 yaş ve üzeri vatandaşlar için etkinlikler ve kurslar düzenlenecek. İçerisinde kütüphanenin de bulunacağı merkezde, 65 yaş ve üzerindekiler hem sosyalleşecek hem de zamanı verimli olarak geçirecek.

Aktif Yaş Alma Merkezi’nin yapılacağı tesiste incelemelerde bulunan Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, 7’den 70’e tüm Merkezefendililer için yoğun bir şekilde çalıştıklarını söyledi. Doğan, şunları kaydetti:

“1200 Evler Mahallemizde park içinde atıl durumda olan bir tesisimizi, değerli büyüklerimiz için yepyeni bir yaşam alanına dönüştürüyoruz. Ağırlıklı olarak 65 yaş üzeri büyüklerimiz için hizmet verecek olan 1200 Evler Aktif Yaş Alma Merkezimizde büyüklerimiz, onlar için düzenleyeceğimiz kurslarımıza, etkinliklerimize katılarak zamanlarını etkin ve verimli olarak değerlendirebilecekler. Onlar için hazırlayacağımız kütüphanede, huzurlu bir ortamda kitap ve günlük gazeteleri okuyabilecekler. Ev ortamına bağlı kalmaktan sıkılan büyüklerimiz, tesisimizin bahçesinde bir araya gelerek ücretsiz ikramlarımızın tadına bakarken sosyalleşebilecekler. Bunun yanında, Selçukbey Mahallemizdeki Alzheimer Merkezimizin birinci katında, Alzheimer hastası olmayan büyüklerimiz aynı şekilde onlar için özel olarak düzenleyeceğimiz etkinliklerimize katılabilecekler. 7'den 70'e tüm Merkezefendili hemşehrilerimiz için çalışıyor, ‘çalıştıkça büyür aşkımız’ diyoruz. İçinde bulunduğumuz Yaşlılar Haftası nedeniyle, tüm değerli büyüklerimizin ellerinden öpüyor, onlara sağlıklı ve huzurlu uzun bir ömür diliyorum.”