Merkezefendi Belediyesinden sokak hayvanlarına haftada 2,5 ton mama – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. MERKEZEFENDİ
  8. /
  9. Merkezefendi Belediyesinden sokak hayvanlarına haftada 2,5...

Merkezefendi Belediyesinden sokak hayvanlarına haftada 2,5 ton mama

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 4 Ekim 2023 Çarşamba - 12:25Güncelleme: 4 Ekim 2023 Çarşamba - 12:25
Merkezefendi Belediyesinden sokak hayvanlarına haftada 2,5 ton mama

Merkezefendi Belediyesi, kendi tesislerinde ürettiği 2,5 ton mamayı sokak hayvanları için dağıtıyor.

Merkezefendi Belediyesi, ‘Pet Kafe ve Mama Üretim Tesisi’ndeki faaliyetlerine devam ediyor. Tesiste üretilen haftalık 2,5 ton mamanın 1 tonu gönüllülere, 1,5 tonu da kırsal bölgelerde bulunan 25 noktaya ekipler tarafından ulaştırılıyor. Bu uygulamayla hem şehirdeki hem de kırsal bölgelerdeki sokak hayvanlarının beslenmesine büyük bir katkı sağlanıyor.

Aylık 10 ton mamayı patili dostlara ulaştıran Merkezefendi Belediyesi, bugüne kadar 500 adet kedi ve köpek kulübesini de ilçenin belli noktalarına bırakarak sokak hayvanlarının yaz aylarında sıcaktan, kış aylarında ise sert hava koşullarından koruyarak a daha güvende olmalarını sağladı.

Can dostların her zaman yanında olduklarını belirten Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Göreve geldiğimiz günden beri sokakta yaşayan can dostlara büyük önem veriyoruz. Tüm canlılarımız şehrimizin birer parçası ve bu dünyayı onlarla birlikte paylaşıyoruz. Pet Kafe ve Mama Üretim Tesisi’nde can dostlara sıcak bir yuva ve beslenme ihtiyacını sağlamanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Sokak hayvanlarının yaşam haklarının korunması ve yaşam kalitelerinin yükseltilmesinde büyük çaba sarf ediyoruz. Hayvanlara karşı uygulanan her türlü şiddet ve kötü muamelenin son bulduğu, doğadaki tüm canlıların birlikte uyum içinde yaşaması umuduyla, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nü kutluyorum” dedi.