Merkezefendi Belediyesinden kadın yetiştiricilere küçükbaş hayvan desteği – D20Haber
06.05.2024, Pazartesi
9 °C / 24 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. MERKEZEFENDİ
  8. /
  9. Merkezefendi Belediyesinden kadın yetiştiricilere küçükbaş hayvan...

Merkezefendi Belediyesinden kadın yetiştiricilere küçükbaş hayvan desteği

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 14 Kasım 2023 Salı - 14:44Güncelleme: 14 Kasım 2023 Salı - 14:44
Merkezefendi Belediyesinden kadın yetiştiricilere küçükbaş hayvan desteği

Merkezefendi Belediyesi, kadın yetiştiricilere Kırsal Kalkınma Eylem Planı kapsamında desteklerini sürdürüyor. Kadın yetiştiricilere 3. kez küçükbaş hayvan dağıtımı yapılacak.

Merkezefendi Belediyesi, ilçenin kırsal kesiminde ikamet eden kadın yetiştiricilere yönelik uygulamalarını sürdürüyor. Kırsal Kalkınma Eylem Planı ile kadınları desteklemek amacıyla Tarsim sigortalı 5 adet koyun ve 1 adet koç dağıtımı yapılacak, bunlar için 6 aylık yem desteği sağlanacak.

Küçükbaş hayvan desteği ilçenin Altındere, Yeşilyayla, Kumkısık, Üzerlik, Çeltikçi, Salihağa, Aşağışamlı ve Eskihisar mahallelerinde gerçekleştirilecek.

Yerel üreticilerin yanında olduklarını belirten Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Kırsal Kalkınma Eylem Planı dahilinde 5 koyun, 1 koç ve 6 aylık yem desteği projemizin bu yıl üçüncüsünü gerçekleştireceğiz. Yerel kalkınmayı hızlandıracak ve güçlendirecek hizmetlerimiz ile kadın üreticilerimizin her zaman yanındayız. Köyden mahalleye dönen ve hayvancılık ile geçimini sağlayan ya da sağlamak isteyen kadın üreticilerimize koyun, koç ve yem desteği sağlayacağız. Gerçekleştireceğimiz kura çekimi ile kadın üreticilerimizin yüzünü güldüreceğiz” diye konuştu.