Merkezefendi Belediyesinden kadın üreticilere küçükbaş hayvan ve yem desteği – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. MERKEZEFENDİ
  8. /
  9. Merkezefendi Belediyesinden kadın üreticilere küçükbaş hayvan...

Merkezefendi Belediyesinden kadın üreticilere küçükbaş hayvan ve yem desteği

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 18 Kasım 2022 Cuma - 15:57Güncelleme: 18 Kasım 2022 Cuma - 15:58
Merkezefendi Belediyesinden kadın üreticilere küçükbaş hayvan ve yem desteği

Merkezefendi Belediyesince, kadın üreticilere yönelik ‘Kırsal Kalkınma Eylem Planı’ çerçevesinde küçükbaş hayvan ve yem desteğinde bulunulacağı belirtildi.

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, sosyal belediyecilik anlayışıyla hayata geçirdikleri ‘Kırsal Kalkınma Eylem Planı’ dahilinde kadın üreticilere bu yıl da destekte bulunacağını söyledi. Bu kapsamda Altındere, Yeşilyayla, Kumkısık, Üzerlik, Çeltikçi, Salihağa ve Aşağışamlı mahallelerinde ikamet eden kadın üreticilere gerçekleştirilecek kura çekimi sonucunda, Tarsim sigortalı, merinos ve merinos melezi cinsi 5 adet koyun, 1 adet koç ve 6 aylık yem başvuru sahiplerine teslim edilecek.

Kalkınma odaklı anlayışı ile yerel üreticilerin yanında olduklarını söyleyen Doğan, “Yerel kalkınmayı hızlandıracak ve güçlendirecek hizmetlerimiz ile kadın üreticilerimizin her zaman yanındayız. Köyden mahalleye dönen ve hayvancılık ile geçimini sağlayan ya da sağlamak isteyen kadın üreticilerimize koyun, koç ve yem desteği sağlayacağız. Gerçekleştireceğimiz kura çekimi ile kadın üreticilerimizin yüzünü güldüreceğiz” ifadelerini kullandı.