Merkezefendi Belediyesinden gübre ve yem desteği – D20Haber
03.05.2024, Cuma
14 °C / 26 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. MERKEZEFENDİ
  8. /
  9. Merkezefendi Belediyesinden gübre ve yem desteği

Merkezefendi Belediyesinden gübre ve yem desteği

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 6 Şubat 2024 Salı - 15:09Güncelleme: 6 Şubat 2024 Salı - 15:09
Merkezefendi Belediyesinden gübre ve yem desteği

Merkezefendi Belediyesi, Kırsal Kalkınma Eylem Planı kapsamında çiftçilere ve yetiştiricilere 100 ton gübre ile 100 ton yem desteği sağlayacak. Başvurular 10 Şubat’ta sona erecek.

Merkezefendi Belediyesi, üretim maliyetleri artan süt üreticilerine 100 ton yem desteği, çiftçilere de 100 ton gübre desteği sağlayacak. Destekten Merkezefendi’de ikamet eden, işletmesinde en fazla 10 büyükbaş hayvanı olan, işletme kayıt belgesine sahip üreticiler yararlanabilecek.

Merkezefendi Belediyesi, çiftçilere de gübre desteğinde bulunacak. 30 dekara kadar her üç dekar başına bir çuval gübre desteği sağlanacak. Toplam destek miktarı 100 ton olarak belirlendi. bulunacak. Çiftçilerin destekten yararlanabilmesi için Merkezefendi sınırları içerisinde ikamet etmesi, arpa ve buğday üretimini gösteren 2024 ‘ÇKS’ belgesine sahip olması gerekiyor.

 

KAYITLAR 10 ŞUBAT’A KADAR DEVAM EDECEK

Gübre ve yem desteğinden faydalanmak isteyen üreticiler, başvurularını Merkezefendi Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğüne şahsen yapacak. Detaylı bilgi için 444 8 662 numaralı çağrı merkezi hizmet verecek. Kayıtlar 10 Şubat’a kadar devam edecek.

DOĞAN: DESTEK OLMAYA DEVAM EDİYORUZ

Üreticinin her zaman yanında olduklarını belirten Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Sağlıklı süt için süt üreticilerimize sunduğumuz 100 ton yem desteği, bereketli tarlalar için buğday ve arpa üreticilerine verdiğimiz 100 ton gübre desteğiyle çiftçilerimizin yanındayız. Merkezefendi Belediyesi olarak ‘Kırsal Kalkınma Eylem Planı’ doğrultusunda üreticilerimize destek olmaya devam ediyoruz. Başvuru yapan ve şartlara uyan tüm üreticilerimize hiçbir ayrım yapmaksızın süt yemi desteğimizi sağlayacağız” dedi.

GÜBRE DESTEĞİ İÇİN İSTENİLEN BELGELER

1.⁠ ⁠Merkezefendi sınırları içerisinde ikamet etmek. (ikametgâh belgesi)

2.⁠ ⁠2024 yılı arpa ve buğday üretimini gösteren (Merkezefendi sınırları içerisindeki) ÇKS Belgesi.

YEM DESTEĞİ İÇİN İSTENİLEN BELGELER

1.⁠ ⁠Merkezefendi sınırları içerisinde ikamet etmek. (ikametgâh belgesi)

2.⁠ ⁠Büyükbaş hayvan varlığı 10 adeti geçmeyen.

3.⁠ ⁠2024 yılı İşletme Kayıt Belgesine sahip olmak.