Merkezefendi Belediyesinden girişimci kadınlara kredi desteği – D20Haber
28.04.2024, Pazar
14 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. MERKEZEFENDİ
  8. /
  9. Merkezefendi Belediyesinden girişimci kadınlara kredi desteği

Merkezefendi Belediyesinden girişimci kadınlara kredi desteği

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 10 Mart 2024 Pazar - 16:50Güncelleme: 10 Mart 2024 Pazar - 16:50
Merkezefendi Belediyesinden girişimci kadınlara kredi desteği

Merkezefendi Belediyesinin CHP’li Başkanı ve Başkan Adayı Şeniz Doğan, kadın girişimcilere 200 bin liraya kadar mikrokredi desteği sağlayıp işlerini geliştirmelerine katkıda bulunacaklarını, ilçede yaşayan kadınlara pozitif ayrımcılık yapmaya devam edeceklerini belirtti.

Merkezefendi Belediyesinin kadın başkanından kadınlara bir pozitif ayrımcılık daha. Doğan, bu kez işlerini geliştirmek isteyen, ancak ekonomik gücü yetersiz kalan kadınlara 20 bin ile 200 bin lira arasında kredi desdeği sağlayacaklarını açıkladı.

Üreten kadınlara destek amacıyla altı kez Girişimci Kadınlar ve El Emeği Festivali düzenlediklerini, kadın istihdamına destek olduklarını, ilçeye 20 Kadın Çocuk Yaşam Merkezi kazandırdıklarını, ücretsiz kurs ve spor olanağı sunduklarını anımsatan Doğan, “sağlıklı kadın sağlıklı toplum” şiarıyla çalışmalara devam ettiklerini söyledi.

Yeni dönemde hayata geçirecekleri uygulamalardan birisinin de ‘kadın girişimcilere mikrokredi’ desteği olacağını bildiren Doğan, kredi miktarının 20 bin TL ila 200 bin TL arasında değişeceğini kaydetti.

Kadınlara ekonomik güç kazandırarak toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacaklarını belirten Doğan, “İş hayatına atılmak için yola çıkan kadınlarımıza, 20 bin ile 200 bin TL arasında maddi destek vereceğiz. Esnek geri ödeme seçenekleri ile kadınlarımızın kısa sürede işlerini büyüteceğiz. Tabi eş zamanlı olarak eğitimlerle, iş yönetimiyle, pazarlama ve finansal okuryazarlık konularında da elimizi üzerlerinden çekmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.