Merkezefendi Belediyesinden Dünya Kadınlar Günü’ne özel etkinlikler – D20Haber
28.04.2024, Pazar
14 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. MERKEZEFENDİ
  8. /
  9. Merkezefendi Belediyesinden Dünya Kadınlar Günü’ne özel...

Merkezefendi Belediyesinden Dünya Kadınlar Günü’ne özel etkinlikler

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 6 Mart 2024 Çarşamba - 14:52Güncelleme: 6 Mart 2024 Çarşamba - 14:52
Merkezefendi Belediyesinden Dünya Kadınlar Günü’ne özel etkinlikler

Merkezefendi Belediyesi ile Denizli Kadın Platformu iş birliğinde, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla bir dizi etkinlik düzenlenecek.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla hazırlanan programda, tiyatrodan müzikal belgesel ve resim sergisine kadar pek çok etkinliğe yer verilecek.

Dünya Kadınlar Günü’nün ilk etkinliği bu akşam gerçekleştirilecek. Türk Kadınlar Konseyi Derneği Denizli Şubesinin hazırladığı “Girişken Kadınlar Derneği” isimli ücretsiz tiyatro oyunu, saat 20.00’de Merkezefendi Kültür Merkezi’nde sahnelenecek.

 

PINAR AYHAN VE SERRA MENEKAY SANATSEVERLERLE BİR ARAYA GELECEK

Sanatçı Pınar Ayhan’ın ve yazar Serra Menekay’ın yazıp yönetmenliğini yaptığı “Mızrak Duruşlu Kadınlar” isimli müzikal belgesel de 7 Mart Perşembe günü saat 20.00’de Merkezefendi Kültür Merkezi’nde gösterime sunulacak.

Mızrak Duruşlu Kadınlar’da, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmesinden Orta Asya’da kadının yerine, Kurtuluş Savaşı’ndaki kahraman kadınlardan Kırım’daki kadın hareketine uzanan bir yolculuk anlatıyor.

RESİM SERGİSİ DÖRT GÜN DEVAM EDECEK

Öte yandan, Merkezefendi Kültür Merkezi’nde, Türk Kadınlar Konseyi Derneğinin "Kadın Elinden Renkler" adlı resim sergisi de açılacak. Sergi, 6 - 9 Mart tarihleri arasında açık kalacak.

DOĞAN’DAN DAVET

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, etkinliklerle ilgili “Merkezefendililere ve Denizlililere Türk kadınının seçme ve seçilme hakkını alışından, Orta Asya’da kadınları ve Kurtuluş Savaşı’ndaki kahraman kadınların anlatılacağı müzikal belgesele tüm hemşehrilerimiz davetlidir. Sanatçı Pınar Ayhan ve yazar Serra Menekay’ın sahne alacağı etkinlik 7 Mart Perşembe günü saat 20.00’de ücretsiz bir şekilde Merkezefendi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Tüm kadınlarımızı etkinliklerimize bekliyoruz” açıklamasını yaptı.