Merkezefendi Belediyesinden deprem riskine karşı kolon ve kiriş denetimi – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. MERKEZEFENDİ
  8. /
  9. Merkezefendi Belediyesinden deprem riskine karşı kolon...

Merkezefendi Belediyesinden deprem riskine karşı kolon ve kiriş denetimi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 24 Aralık 2020 Perşembe - 16:24Güncelleme: 24 Aralık 2020 Perşembe - 16:24
Merkezefendi Belediyesinden deprem riskine karşı kolon ve kiriş denetimi

Merkezefendi Belediyesince, zemin katlarda faaliyet gösteren işyerlerinde kolon ve kiriş denetimi yapıldı.

30 Ekim’de İzmir’de meydana gelen depremde 6,6 büyüklüğündeki depremde yıkılan binaların zemin katlarında kolonların kesildiği iddia edilmişti.

DENETİMLER DEVAM EDECEK

Merkezefendi Belediyesi depreme hazırlık kapsamında bu konudaki denetimlerini sıklaştırdı.Merkezefendi Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü, inşaat mühendisi, jeoloji mühendisi ve zabıtalardan oluşan bir ekip , birden fazla katlı binaların altında yer alan, market ve oyun salonu olarak kullanılan iş yerlerinde denetim yaptı. Denetimlerde binaların ana taşıyıcı unsurları olan kolon ve kirişlerin durumunu ve proje uygunluğunu kontrol edildiği belirtilirken, denetimlerin periyodik aralıklarla devam edeceği kaydedildi.

“ACILARDAN DERS ALMALIYIZ”

Vatandaşların hayatını tehlikeye atan hiçbir proje ve müdahaleye izin vermeyeceklerini söyleyen Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, İzmir’de yaşanan acının Merkezefendi’de yaşanmaması için çalıştıklarını belirtti. Doğan, “Ülkemiz genelinde yaşanan büyük depremlerde ne yazık ki canımız çok yandı. Yaşadığımız bu acılardan mutlaka ders almalıyız. İzmir’deki depremde yıkılan binaların kolonlarının kesildiğinin iddia edilmesi üzerine biz de Merkezefendi Belediyesi olarak yapılardaki denetimlerimizi arttırdık. Ekiplerimiz sıkı bir şekilde yüksek katlı binaların zemin katlarındaki market ve oyun salonu olarak kullanılan iş yerlerinde kolon ve kiriş kontrolü gerçekleştiriyor. Hemşehrilerimizin hayatını tehlikeye atacak hiçbir projeye, izinsiz hiçbir müdahaleye izin vermeyeceğiz. İzinsiz ve yasal olmayan herhangi bir müdahaleye rastlanması halinde hukuki adımlarımızı atacağız” diye konuştu.