Merkezefendi Belediyesinden 8 bin öğrenciye eğitim yardımı – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. MERKEZEFENDİ
  8. /
  9. Merkezefendi Belediyesinden 8 bin öğrenciye eğitim...

Merkezefendi Belediyesinden 8 bin öğrenciye eğitim yardımı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 12 Mart 2024 Salı - 14:49Güncelleme: 12 Mart 2024 Salı - 14:50
Merkezefendi Belediyesinden 8 bin öğrenciye eğitim yardımı

Merkezefendi Belediye Başkanı ve CHP’nin Belediye Başkan Adayı Şeniz Doğan, eğitim alanında gençlere yönelik yeni destek projelerini açıkladı. Yeni dönemde eğitim yardımı verilen öğrencisi sayısı 4 binden 6 bine çıkarılırken, 2 bin üniversiteliye de burs verilecek.

Merkezefendi Belediyesi, ortaokul ve lise öğrencilerine sağladığı eğitim yardımını devam ettiriyor. Eğitim yardımı verilen öğrenci sayısı 4 binden 6 bine çıkarılırken, yardımdan maddi durumu iyi olmayan üniversite öğrencileri de yararlandırılacak.

Geçtiğimiz dönemde 5. ile 12. sınıfta öğrenim gören 4 bin öğrenciye burs imkanı sağlayan Merkezefendi Belediyesi, Doğan’ın açıklamasıyla birlikte bu sayı 6 bine yükseltildi. Ayrıca, 2 bin üniversite öğrencisine de öğrenim yardımı yapılacak.

“EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Gençlerin yanında olmanın ve eğitimlerine katkıda bulunmanın en büyük yatırımlardan biri olduğunu vurgulayan Doğan, “Göreve geldiğimiz günden bu yana öğrencilerimizin hep yanında olduk. Bugüne kadar yılda 4 binden fazla öğrencimize burs verdik. Yeni dönemde öğrenim desteği vereceğimiz öğrenci sayısını yılda 6 bine çıkarıyoruz. Ek olarak ihtiyaç sahibi 2 bin üniversite öğrencimize de burs veriyoruz” dedi.