Merkezefendi Belediyesince başlatılan iyilik hareketi esnafa can suyu oldu – D20Haber
16.04.2024, Salı
14 °C / 31 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. MERKEZEFENDİ
  8. /
  9. Merkezefendi Belediyesince başlatılan iyilik hareketi esnafa...

Merkezefendi Belediyesince başlatılan iyilik hareketi esnafa can suyu oldu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 8 Mayıs 2020 Cuma - 15:11Güncelleme: 8 Mayıs 2020 Cuma - 15:11
Merkezefendi Belediyesince başlatılan iyilik hareketi esnafa can suyu oldu

Merkezefendi Belediyesince başlatılan Ramazan ayına özel başlatılan ‘Merkezefendi El Ele’ iyilik hareketi, ekonomik sıkıntı yaşayan esnafa can suyu oldu.

Merkezefendi sınırları içerisinde hizmet veren 40 esnaf, başlatılan iyilik hareketliye birlikte işlerinin toparlandığını belirti. Her zaman esnafın yanında olduğunu söyleyen Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Merkezefendi El Ele iyilik hareketimizle hayırsever ve ihtiyaç sahibi hemşerilerimizi bir araya getirirken, zor bir dönemden geçen 40 esnafımıza da can suyu olmayı başardık. Sistemimize dâhil olan restoranları, bize ulaşan başvuru sıralamasına göre, tamamen adil ve şeffaf bir süreçle belirledik. Merkezefendi Belediyesi olarak esnaflarımızın hep yanında olduk, hep yanında olacağız” dedi.

“DÜKKÂNIMIZI KAPATMIŞTIK”

Sırakapılar Mahallesi’nde altı yıldır lokanta işleten Ayşil Orhan, pandemiden dolayı işletmesini kapattığını söyledi. Merkezefendi El Ele iyilik hareketini oğlunun sosyal medyadan öğrendiğini belirten, Ayşil Orhan, “20 Mart’a kadar çok düzenli giden iyi bir işim vardı, çok güzel bir durumum vardı. Pandemi süreciyle birlikte maalesef bizim işlerimiz de kötü bir şekilde etkilendi. 20 Mart’ta ben işletmemi kapatmak zorunda kaldım. Müşterimiz gelmiyor, hiçbir şekilde iş olmuyordu. Bir gün oğlum sosyal medyada ‘Merkezefendi El Ele’ hareketini görüyor. Ben de hemen başvurularımı yaptım. Benim için çok iyi bir hareketti. Hem bize geliyor oluyor hem de ihtiyaç sahiplerine kendi elimle götürerek bu hayrın nereye yapıldığını bilmek güzel bir durum. Çok farklı durumlarla, çok zor durumda olan insanlarla karşılaştık. Gerçekten çok güzel bir hareket. Hepimize büyük faydası var. İşimi severek yapıyorum. Her gün yeni bir mahalleye gidiyorum. Bu hareket bizim için, bizim gibi durumda olan esnaflar için, gerçekten ihtiyaç sahibi olan vatandaşlar için çok güzel bir iyilik hareketi” dedi.

“İŞLETMEMİZİ KAPATMA NOKTASINA GELMİŞTİK”

Adalet Mahallesi’nde hizmet veren işletme sahibi İsmail Ergin ise, Mart ayından beri virüs nedeniyle iş yerinde sıkıntılar yaşadığını söyledi. Ergin, “Yedi yıldır burada hizmet veriyoruz. Pandemi sürecinin bize çok büyük bir etkisi oldu. Hatta işletmemizi kapatma noktasına kadar geldik. Tam o aşamada bir arkadaşımla sohbet ederken bana ‘Merkezefendi El Ele’ projesinden bahsetti. Bizim götürdüğümüz yemeklerin, gerçek ihtiyaç sahiplerine gittiğini görüyoruz. Teslim aşamasında duygusal bir an yaşanıyor. Bu hareketten dolayı önce işletmem adına çok memnunuz. Çok zor bir süreçten geçtik ve bu noktaya geldik. Bu hareketin bize büyük bir desteği oldu. Merkezefendi Belediyesi’ne ve emeği geçen herkese canı gönülden teşekkür ediyorum” diye konuştu.