Merkezefendi Belediyesi Yüzüncü Yıl Gençlik ve Yaşam Merkezi açıldı – D20Haber
04.05.2024, Cumartesi
11 °C / 23 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. MERKEZEFENDİ
  8. /
  9. Merkezefendi Belediyesi Yüzüncü Yıl Gençlik ve...

Merkezefendi Belediyesi Yüzüncü Yıl Gençlik ve Yaşam Merkezi açıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 23 Ekim 2023 Pazartesi - 20:02Güncelleme: 23 Ekim 2023 Pazartesi - 20:03
Merkezefendi Belediyesi Yüzüncü Yıl Gençlik ve Yaşam Merkezi açıldı

Denizli’de, Merkezefendi Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan ‘Yüzüncü Yıl Gençlik ve Yaşam Merkezi’ hizmete açıldı.

Gençlerin sosyal, eğitim ve kültürel ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Merkezefendi Belediyesince Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde yaptırılan Yüzüncü Yıl Gençlik ve Yaşam Merkezi törenle açıldı. Açılış törenine Denizli Barosu Başkanı Adnan Demirdöğer, Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Müjdat İlhan, Denizli Belediyesi eski başkanlarından Ali Marım, Denizli Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Ömer İlman, İYİ Parti Merkezefendi İlçe Başkanı Süleyman Semerci, Merkezefendi Belediye Başkan yardımcıları Fatma Atıcı Bakcan, Fatih Coşkun ve Hüdai Tirit, CHP il, ilçe, kadın ve gençlik kolları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, Merkezefendi Belediye Meclisi üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Program yoğunluğu nedeni ile açılışa katılamayan Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili ve CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca da kutlama mesajı yolladı.

 

“İHTİYAÇ VE TALEPLERE GÖRE PROJELER ÜRETİLİYOR”

Merkezefendili gençlerin her zaman yanında olduklarını belirten Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, yola çıkarken Merkezefendi’yi sosyal belediyeciliğin başkenti yapacaklarının sözünü verdiklerini anımsattı.

Yapısal projeleri hayata geçirdiklerini kaydeden Doğan, “Cumhuriyetimizin 100'üncü yılını kutlarken, bu anlamlı günlerde yaptığımız hizmetler ve projelerle artık Merkezefendi Belediyemiz takdire şayan belediyelerden bir tanesi oldu. Tabiki bunları sizin emeğiniz ve desteğiniz ile gerçekleştiriyoruz. Göreve geldiğimiz günden itibaren 50 mahallemizin ihtiyaçlarına ve taleplerine göre projeler üretmeye çalıştık. Açtığımız merkezler ile çocuklarımızın eğitimdeki fırsat eşitliğini sağlamaya çalıştık. Yapısal projelerin yanında, sanatın, sporun ve tiyatronun ne kadar önemli olduğunu düşündük ve 7'den 70'e her yaştan hemşehrilerimizin yararlandığı merkezlerimizi faaliyete geçirdik” dedi.

"HER KALBE DOKUNUYORUZ"

Geleceğin teminatı olan gençler adına yapılan her projenin önemli olduğunu dile getiren Doğan, “Sizlerden aldığımız destekle, Merkezefendi Belediyesi'ni bir bina olmaktan çıkarıp her evin içine giren, her kalbe dokunan, evlerdeki sıkıntıyı çözmeye çalışan ve yürekleri ısıtan bir belediyecilik anlayışını bu dönemde çalışma arkadaşlarımızla birlikte sürdürmeye çalıştık. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılını kutlarken, bir yapısal projemizin daha açılışını gerçekleştiriyoruz. En büyük fikir adamı olan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vizyonuna yaraşır, Cumhuriyetimizin 100'üncü yılını kutladığımız için de merkezimizin adını 'Yüzüncü Yıl Gençlik ve Yaşam Merkezi' olarak belirledik” diye konuştu.

“MAHALLELERE EŞİT HİZMET”

Çocuklara eğitimde fırsat eşitliğini sağlamaya çalıştıklarını vurgulayan Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve kadınlarımızın rahatça girip çıkabileceği bir yapısal projeye ihtiyaç vardı. Biz de doğru yeri belirleyip bu projemizi tamamladık. Bütçemizi doğru kullanarak ve mahallelerimize eşit bir şekilde dağıtarak hizmet etmeye gayret ediyoruz. Biz istiyoruz ki her çocuğumuz kütüphaneye gitsin, kitap okusun, spor yapsın, enstrüman çalsın. İşte bu binanın içinde bunların hepsi mevcut. Bizler söz verdiğimiz gibi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bize emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet yaşatacağız ve onun ilke ve inkılapları doğrultusunda çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu Cumhuriyet coşkusunu ilelebet ilçemizde ve ilimizde yaşatmaya devam edeceğiz. Sizlerden aldığımız destekle ilçem adına çalışacağıma söz veriyorum. Merkezimiz ilçemize hayırlı olsun.”

DOĞAN’A TEŞEKKÜR ETTİ

CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Müjdat İlhan ise, "Cumhuriyetin 100'üncü yılında 'Yüzüncü Yıl Gençlik ve Yaşam Merkezi'ni ilçemize kazandırdığı için Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan'a teşekkür ediyorum. Başkanımız Şeniz Doğan'a bundan önce yaptıkları projelere ve bundan sonra da yapacağı projeler adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.