Merkezefendi Belediyesi yıllık 20 milyon çöp poşeti dağıttı – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. MERKEZEFENDİ
  8. /
  9. Merkezefendi Belediyesi yıllık 20 milyon çöp...

Merkezefendi Belediyesi yıllık 20 milyon çöp poşeti dağıttı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 21 Şubat 2024 Çarşamba - 16:26Güncelleme: 21 Şubat 2024 Çarşamba - 16:26
Merkezefendi Belediyesi yıllık 20 milyon çöp poşeti dağıttı

Merkezefendi Belediyesinin CHP’li Başkanı Şeniz Doğan, Denizli’de yapılamayın yapıp, yılda 20 milyon 160 bin adet çöp poşeti dağıttıklarını bildirdi.

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, yerel yönetim olarak çevreyi ve doğayı korumak, gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir dünya bırakmak için çalışmaya devam ettiklerini, atıkların düzenli toplanmasına da özen gösterdiklerini belirtti.

Merkezefendi Belediyesi, evsel ve ambalaj atıkların çevre kirliliğine yol açmadan toplanabilmesi ve kolaylıkla ayrıştırılması için ilçe genelinde çöp poşeti dağıtımını aksatmadan sürdürdüklerini kaydeden Doğan, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerinin ev ev dolaşıp çöp poşetlerini hanelere ulaştırdığını ve her yıl ilçedeki 140 bin haneye 20 milyon 160 bin adet mavi ve siyah çöp poşeti dağıttıklarını ifade etti.

“ÇÖP POŞETİ DAĞITAN SAYILI BELEDİYELERDENİZ”

Çevre konusunda duyarlı olduklarını dile getiren Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Denizli’de kimsenin yapmadığını biz yaptık. Atıkların doğaya olan zararını biliyor ve bu noktada farkındalık yaratacak çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Mavi ve siyah çöp poşeti dağıtan sayılı belediyelerden biriyiz” dedi.

Evlere teslim edilen poşetlerin atıkların ayrıştırılmasını kolaylaştırdığını, çevre kirliliğini önlediğini ve geri dönüşümle ekonomiye katkıda bulunmalarını belirten Doğan, “Gelecek nesillere temiz bir dünya ve çevre bırakmak hepimizin en önemli görevlerinden biri. Artan kirliliği önlemek için her türlü mücadeleyi veriyoruz. Daha temiz, daha yeşil bir Merkezefendi için durmaksızın çalışıyoruz” diye konuştu.