Merkezefendi Belediyesi, voleybolda 1. lig yolunda – D20Haber
11.05.2024, Cumartesi
12 °C / 24 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. MERKEZEFENDİ
  8. /
  9. Merkezefendi Belediyesi, voleybolda 1. lig yolunda

Merkezefendi Belediyesi, voleybolda 1. lig yolunda

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 20 Şubat 2022 Pazar - 23:18Güncelleme: 20 Şubat 2022 Pazar - 23:24
Merkezefendi Belediyesi, voleybolda 1. lig yolunda

Merkezefendi Belediyesi, voleybolda Kadınlar 2. Ligi’nde grup maçlarını namağlup tamamlayıp, 32 takımla oynanacak çeyrek finallere kalmayı başardı.

Merkezefendi Belediyesi, voleybolda 1.lige yükselme mücadelesinde ilk engeli geçti. 10 takımın yer aldığı 6. grupta oynadığı tüm maçları kazanan ve rakiplerine sadece 5 set veren Merkezefendi Belediyesi, 18 maçın ardından Eskişehir’de oynanacak çeyrek finallere kaldı.

İkinci sırada yer alan Antalyaspor da bu grupta çeyrek finale yükselen diğer takım oldu. Pamukkale Belediyespor ise, grubu üçüncü sırada tamamladı.

DOĞAN: İNANIYORUZ, BAŞARACAĞIZ

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, elde edilen başarının ardından “18 kaçlık grup aşamasında tüm maçlarını kazanan takımımız, Eskişehir'de oynanacak play-off karşılaşmalarına namağlup grup şampiyonu unvanıyla çıkacak. İnanç ve azimle, bizlere bu başarıyı ve gururu yaşatan sporcularımıza, teknik ve idari kadromuza, maçlarımızda takımımız yalnız bırakmayan hemşehrilerimize sonsuz teşekkürler. Play-off maçlarında da takımımıza inancımız ve güvenimiz tam... İnanıyoruz, başaracağız” paylaşımını yaptı.

1. LİGE YÜKSELME STATÜSÜ

TVF Kadınlar 2. Ligi’nin statüsüne göre, 1. lige yükselen takım, çeyrek final, yarı final ve final maçlarının ardından belli olacak. Statü şöyle:

ÇEYREK FİNAL: Gruplarında 1 ve 2.sırayı alan toplam 32 takım 4’erli 8 gruba ayrılır. Federasyonca belirlenecek illerde 3 günlük tek devreli lig usulü turnuva maçları oynarlar. Gruplarda 1. ve 2. olan 16 takım yarı finale yükselir.

YARI FİNAL: Çeyrek finalden gelen toplam 16 takım 4’erli 4 gruba ayrılır. Federasyonca belirlenecek illerde 3 günlük tek devreli lig usulü turnuva maçları oynarlar. Yarı final müsabakaları sonucunda gruplarda 1. ve 2. olan 8 takım finale kalır.

FİNAL: Yarı finalden gelen toplam 8 takım 4’erli 2 gruba ayrılır. Federasyonca belirlenecek ilde tek devreli lig usulü turnuva maçları oynarlar. Müsabakalar sonunda her iki grubun 1. ve 2.’leri toplam 4 takım 1. Lige terfi eder.