Merkezefendi Belediyesi, Halk Ekmek ile ucuz ekmek sağlayacak – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. MERKEZEFENDİ
  8. /
  9. Merkezefendi Belediyesi, Halk Ekmek ile ucuz...

Merkezefendi Belediyesi, Halk Ekmek ile ucuz ekmek sağlayacak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 9 Ağustos 2022 Salı - 10:06Güncelleme: 9 Ağustos 2022 Salı - 10:27
Merkezefendi Belediyesi, Halk Ekmek ile ucuz ekmek sağlayacak

Denizli’de, Merkezefendi Belediyesi, artan fiyatlar nedeniyle “Halk Ekmek” uygulamasıyla vatandaşa ucuz ekmek temin edecek. Fiyatı belirlenen ekmeğin üretimi için Denizli Fırıncılar Odası ile iş birliği yapılacak.

Merkezefendi Belediyesinin “Halk Ekmek” uygulaması, dün yapılan meclis toplantısında görüşülerek karara bağlandı. Son dönemde fiyatı hızla artan ekmeğin dar gelirli aileleri daha da sıkıntıya sürüklemesi üzerine Merkezefendi Belediyesi, “Halk Ekmek” uygulamasını başlatmak için harekete geçti.

CUMHUR İTTİFAKI’NDAN HAYIR OYU

Merkezefendi Belediye Meclisinin Ağustos ayı toplantısında uygulamayla ilgili üyelere bilgi verildi. Satışın açılacak büfeler aracılığıyla yapılacağının aktarılmasının ardından yapılan oylamada CHP, İYİ Parti ve Memleket Partisi ile bağımsız üyenin 21 kabul oyuyla öneri kabul edildi.

Cumhur İttifakı’nı oluşturan AK Parti ve MHP’nin 15 üyesi ise Halk Ekmek uygulaması önerisine hayır oyu verdi.

FİYATI VE ÜRETİMİN NASIL YAPILACAĞI BELLİ OLDU

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, D20HABER.COM’a yaptığı açıklamada, en çok tüketilen gıda maddesi olan ekmeğin fiyatındaki artışların dar gelirlileri zorladığını belirterek, “Ekonomik olarak sıkıntılar artmış durumda. Vatandaşın bizden ucuz ekmek temini konusunda talebi oldu. Zaten gündemimizde vardı, hızlandırdık. Kararını da meclisimizde aldık” dedi.

Üretimin nasıl olacağıyla ilgili sorumuza Doğan, “Bu konuda fırın açmak yerine Denizli Fırıncılar Odası ile iş birliği yapacağız. Bir protokol hazırlanacak ve üretim buna göre olacak. Görüşmeler devam ediyor” yanıtını verdi.

Doğan, ekmeğin fiyatıyla ilgili de “200 gram ekmeğin satışı 3 liradan olacak. Halk Ekmek büfeleri aracılığıyla hemşehrilerimize ulaştırılacak” açıklamasını yaptı.