Aktaş: Hedefimiz ligde kalmak – D20Haber
26.04.2024, Cuma
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. MERKEZEFENDİ
  8. /
  9. Aktaş: Hedefimiz ligde kalmak

Aktaş: Hedefimiz ligde kalmak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 5 Eylül 2022 Pazartesi - 10:28Güncelleme: 5 Eylül 2022 Pazartesi - 10:29
Aktaş: Hedefimiz ligde kalmak

Denizli’nin ING Süper Lig’deki temsilcisi Merkezefendi Belediyesi Basket’in koçu Zafer Aktaş, 2022-2023 sezonundaki hedeflerini ligde kalmak olarak açıkladı.

Yeni sezonu erken açan ve şu ana kadar 3 hazırlık maçı oynayan Merkezefendi Belediyesi Basket'te çalışmalar devam ediyor.

Hazırlıkların bugüne kadar olan bölümünü değerlendiren takımın koçu Zafer Aktaş, "Gerçekçi ve öncelikli hedefimiz ligde kalmak. TOFAŞ, Beşiktaş ve Sigortam.net maçlarında görmek istediklerimi gördüm. Bu dönemde hafif sakatlığı olan Max Heidegger'den yararlanamadık ama herkes en iyisini yapmaya çalıştı. Bu sene misyonu değiştirdik ve alt liglerden potansiyeline inandığımız yerlileri aldık. Deneyim eksiğimiz olduğu muhakkak ancak fiziksel olarak üst düzeye geldiğimizde deneyim açığının zararlarını kapatırız. Bunun için de geniş rotasyonla oynamaya ihtiyacımız var. Dolayısıyla yerlilerin performansı bizim için çok önemli" dedi.

Yeni bir takım oluşturulduğunu belirten Aktaş, "Bizim silahımız tempo, açık sahayı iyi oynamak ve topa baskı yapmak olacak. Yarı saha basketboluna mümkün olduğu kadar az kalmaya çalışacağız. Sahada kimsenin dinlenmeye fırsatı olmayacağı için çok inandığım yerlileri hızla işin içine sokacağız.
Lig her sene daha da zorlaşıyor, yabancı oyucu kalitesi üst düzeyde. Bütçeler büyüdü ve birçok takım ciddi paralarla iyi kadrolar kurdu. Gerçekçi ve öncelikli hedefimiz ligde kalmak. Bunu başardığımızda yükselebildiğimiz kadar yükselmeye çalışacağız" diye konuştu.