Merkezefendi Belediyesi Basket oyuncusu Oturu, Anadolu Efes’te – D20Haber
03.05.2024, Cuma
14 °C / 26 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. MERKEZEFENDİ
  8. /
  9. Merkezefendi Belediyesi Basket oyuncusu Oturu, Anadolu...

Merkezefendi Belediyesi Basket oyuncusu Oturu, Anadolu Efes’te

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 3 Aralık 2023 Pazar - 11:35Güncelleme: 3 Aralık 2023 Pazar - 11:37
Merkezefendi Belediyesi Basket oyuncusu Oturu, Anadolu Efes’te

Merkezefendi Belediyesi Basket’in ABD’li pivotu Daniel Oturu, Türkiye Basketbol Süper Ligi’nde şampiyonluk kovalayan ve Euroleague’de mücadele eden Anadolu Efes’e transfer oldu.

Bu sezon ligde sıkıntılı bir dönem geçiren Merkezefendi Belediyesi Basket, kadrosundan önemli bir kayıp verdi. Yeşil-siyahlı takımın skor yükünü çeken Daniel Oturu, sözleşmesindeki bir maddeden yararlanarak Anadolu Efes’ten gelen teklife “evet” dedi. Oturu, Anadolu Efes ile sezon sonuna kadar anlaştı.

NBA ve G-League’de Los Angeles Clippers ile Chicago Bulls formaları giyen ABD’li pivot, Merkezefendi Belediyesi Basket’e bu sezon katıldı. Performansı ile takımın skor yükünü çeken isim olan Oturu, kısa sürede Türkiye Basketbol Süper Ligi’nin dikkat çeken isimlerinden oldu.

Yeşil-siyahlı takımla 9 karşılaşmaya çıkan Oturu, maç başına 20.9 sayı, 10.1 ribaund, 1.1 asist, 1.7 blok ve 1.3 top çalma ortalamasını yakaladı.

AKTAŞ’IN OTURU AÇIKLAMASI

Merkezefendi Belediyesi Basket’in başantrenörü Zafer Aktaş, transferle ilgili “Bizim için zor maç oldu. Oturu'nun ayrılacak olası takımı etkiliyor, kendisini de etkiledi. Takıma faydalı olmak için elinden geleni yaptı. Kazanarak onu Euroleague uğurladık. Mutluyuz, sanırım o da mutludur. Euroleague gönderdiğimiz dördüncü oyuncu. Koç olarak gerçekten gurur verici. Ama organizasyonun devamlılığını sağlamak adına bizi yaralayan bir durum. Tüm ekibim ve oyuncularımızla yeni durumu lehimize çevirmek için var gücümüzle çalışacağız” açıklamasını yaptı.

Fotoğraf: AA