Veli Deveciler, kur artışından yakındı, “tablo parlak değil” dedi – D20Haber
02.05.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. MERKEZEFENDİ
  8. /
  9. Veli Deveciler, kur artışından yakındı, “tablo...

Veli Deveciler, kur artışından yakındı, “tablo parlak değil” dedi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 18 Aralık 2021 Cumartesi - 13:03Güncelleme: 18 Aralık 2021 Cumartesi - 13:04
Veli Deveciler, kur artışından yakındı, “tablo parlak değil” dedi

Yukatel Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket Başkanı Veli Deveciler, döviz kurundaki artışın spor kulüplerini de etkilediğini ve tablonun parlak olmadığını söyledi.

Merkezefendi Belediyesi Basket Başkanı Veli Deveciler, önlemler alınmazsa dövizdeki kur artışı sonucunda kulüplerin faaliyetlerini sağlıklı sürdürme olasılığının kalmayacağını belirterek, "Biz belki krizden en geç etkilenecek kulüplerden biriyiz ama sporumuz açısından tablo parlak değil" İfadesini kullandı.

Döviz kurundaki hızlı yükselişten her kulübün etkilendiği kaydeden Deveciler, "Kulüpler Birliği adına çalışma yapan Turgay Büyükkarcı bazı öneriler hazırlıyor. Sorun hepimizin sorunu. Bu krizden Efes'in, TOFAŞ'ın, diğerlerinden ekonomik açıdan güçlü görünen kulüplerin de etkilenmemesi mümkün değil" diye konuştu.

Mart ayına kadar bir sorun yaşamayacaklarını ve ondan sonrasını da çözmeye çalışacaklarını kaydeden Deveciler, bu koşullarda 120 bin yerine gelecek yıllarda 50 bin dolarlık yabancılar transfer edilebileceğini, menajerlerin de bu konuya hassasiyet göstermesi gerektiğini, kulüpler giderse menajerler de Türkiye pazarını kaybedeceğini, krizden en az hasarla kurtulmak için herkese görev düştüğünü belirtti.

Denizlili Basketbolseverler güzel maçlar seyrettirme arzusunda olduklarını yineleyen Deveciler, "Basketboldaki maceramızın da 3'üncü yılındayız. Daha aslında çok genç ve yeniyiz. Geçmiş maçlara bakarsak saha içerisinde sürekli gelişerek oynadığımızı düşünüyorum. Bu seneki hedeflerimizi tutturacağımızdan eminiz. Yeni bir takım oluşturduk. Bugüne kadar oynadığımız maçlarda Denizli'yi en iyi şekilde temsil ediyoruz. Şu an için istediğimiz yerde değiliz ve daha çok maç kazanmamız lazım. Hedefimiz tamamen ligde kalmak" ifadelerini kullandı.