Aktaş: İkili averajda avantaj elde ettik – D20Haber
26.04.2024, Cuma
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. MERKEZEFENDİ
  8. /
  9. Aktaş: İkili averajda avantaj elde ettik

Aktaş: İkili averajda avantaj elde ettik

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 29 Nisan 2023 Cumartesi - 20:33Güncelleme: 29 Nisan 2023 Cumartesi - 20:35
Aktaş: İkili averajda avantaj elde ettik

Merkezefendi Belediyesi Basket’in başantrenörü Zafer Aktaş, maç sonrasındaki değerlendirmesinde, Gaziantep Basketbol’u 95-91 yenerek olası ikili averaj durumunda bir avantaj elde ettiklerini belirtti.

Merkezefendi Belediyesi Basket’te 5 maç aradan sonra gelen galibiyetin sevinci yaşanıyor. Takımın koçu Zafer Aktaş, karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada, maç boyunca kendilerini destekleyen basketbolseverlere teşekkür etti.

Zor bir süreçten geçtiklerini ifade eden Aktaş, ikisi kendi sahalarında olmak üzere üst üste 5 yenilgi aldıklarını, ligin ilk yarısında 2 sayı farkla kaybettikleri Gaziantep Basketbol’u bugün 4 sayı farkla yenerek olası bir ikili averaj durumunda avantaj elde ettiklerini söyledi.

Ribauntlarda sorun yaşadıklarını kaydeden Aktaş, “Ribauntlarda sorun yaşamasaydık maçı biraz daha erken koparabilirdik diye düşünüyorum. Rakibin uzun boylu oyuncusu Egbunu inanılmaz agresif oynadı. Özellikle hücum ribauntlarında bizi rahatsız etti. Emek veren bütün oyuncularımı kutluyorum” dedi.

Yeni transfer Manny Harris ile ilgili de değerlendirmede bulunan Aktaş, “Çok tecrübeli, daha önce bizim ligimizde oynamış bir oyuncu. 3-4 gün bizimle beraber olup bu maça çıktı. Bizimle az zaman geçirmesine rağmen, kalitesi ve tücrebesini sahaya yansıttı. Çok kritik anlarda ciddi katkılar verdi. Maçın sonunda da serbest atışları sayıya çevirdi. Özellikle aldığı ribauntlar bizim için değerli bir ekleme oldu” diye konuştu.

Aktaş, kalan 3 maçın ikisini iç sahada oynayacaklarını, onları da kazanıp sezonu en iyi şekilde bitirmek istediklerini sözlerine ekledi.