Aktaş: Son periyotta savunma ribauntları canımızı yaktı – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. MERKEZEFENDİ
  8. /
  9. Aktaş: Son periyotta savunma ribauntları canımızı...

Aktaş: Son periyotta savunma ribauntları canımızı yaktı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 30 Ocak 2023 Pazartesi - 08:34Güncelleme: 30 Ocak 2023 Pazartesi - 08:34
Aktaş: Son periyotta savunma ribauntları canımızı yaktı

Merkezefendi Belediyesi Basket Başantrenörü Zafer Aktaş, Darüşşafaka karşısında son bölümündeki savunma ribauntlarının can yakıcı olduğunu, ancak uzatmalardaki iyi oyunla maçı kazanmasını bildiklerini belirtti.

Merkezefendi Belediyesi Basket Başantrenörü Zafer Aktaş, 97-94 kazandıkları Darüşşafaka maçının ardından yaptığı açıklamada, “Bizim için bir galibiyetten çok daha değerli cuma günü karşılaştığımız durumu sindirmek. Adaptasyonu sağlamak ve bir gün aradan sonra şampiyonlar liginde top 16'ya kalmış bir takıma karşı 45 dakika boyunca canını dişine takıp oynamak gerçekten bir galibiyetten çok daha değerli. Tüm oyuncularımı ve ekibimi canı gönülden kutluyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Son periyottaki savunma ribauntlarında yapılan hatalara dikkati çeken Aktaş, “Maçın içinde 3 periyot savunmada iyi iş yaptığımızı düşünüyorum. Ribauntlarda da öndeydik. Ama son periyot alamadığımız savunma ribauntları çok canımızı yaktı. Bir de tam saha baskıda rotasyon darlığı ile çektiğimiz sıkıntılar da eklenince Darüşşafaka maçı uzatmaya götürmeyi başardı. Maçın sonunu bizim daha iyi oynadığımızı düşünüyorum” dedi.

Genç oyuncularından övgüyle söz eden Aktaş, “Bu maç üzerinde Arca ve Ayberk'e parantez açmak lazım. Çok muazzam oynadılar ama yolun çok daha başındalar. Çok daha iyilerini yapabilecek kapasiteye sahipler. Diğer oyuncularım da mükemmel iş yaptılar. Üç hafta sonra evde olmak güzeldi” diye konuştu.